Vstup do domu z jiné strany než je přístup na pozemek

Zdravím! Prosím, máte někdo vstup do domu z jiné strany než máte vstup na pozemek? Nějak nám to nevychází. Přístup na pozemek je z JZ a tam by správně měly být místnosti jako obývací pokoj, kuchyň s jídelnou. Jedná se o obdélníkový pozemek a obdélníkový patrový dům. Vstup do domu by byl tedy z JV tak, že by od komunikace nebyly vidět dveře. Dveře by byly natočeny k sousednímu pozemku 5 m od plotu, navíc schované za garáží. Garáž by sice šlo dát na druhou stranu, ale zase by byla přesně v západním výhledu z obýváku. Pokud to máte někdo podobně, bojutete s tím nějak? Přemýšlím jestli nechat nebo změnit na úkor polohy kuchyně s jídelnou :-/ Zase by to bylo z kuchyně daleko na terasu....
Odpovědět
Profilova fotka
Čo tak sem hodiť situačku?
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče to tak mají vhod jinak než přístup k pozemku. Nevšiml jsem si, že by s tím nějak bojovali, ani já ne, když tam jdu.
Odpovědět
Moc jsem prispevek nepochopila, ale znam hodne domu, kde je pristup z jine strany. I my mame predek orientovany severne a vstup otoceny na vychodni stranu. Ale cim kratsi cesta od branky, tim lip :)) Obchazet garaz uz bych nechtela.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

Moc jsem prispevek nepochopila, ale znam hodne do…
@bayt No právě, že by to bylo částečné obcházení garáže... :-(
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Čo tak sem hodiť situačku?
@josefx jj, hodím...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Čo tak sem hodiť situačku?
@josefx
Odpovědět
Profilova fotka
Vchod nechat. Garáž šoupnout SZápadně. To že odkloní západní slunce vůbec nevadí. To je stejně do obýváku nepříjemné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lencus:

@josefx
@lencus já bych garáž neposouvala. Nevím jak vy, ale jak já pracuji tak to co si hlavně užijí je večerní slunce. Možná by stálo za to předělat vchod na bok předního domu. Tedy hned za garáž
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@lencus já bych garáž neposouvala. Nevím jak vy, …
@artep1987 Mám to podobně... Chtěla jsem nechat západ otevřený, navíc na té straně u souseda bude absolutní volno kvůli ochrannému pásmu, takže více soukromí. Bohužel mi ale nijak ten vchod hned na rohu za garáží nevychází...
Odpovědět
Profilova fotka
A s pozíciou domu sa nedá hýbať? Žeby sa dom posunul viac doľava k ceste a garáž zase viac doprava aspoň tak, aby začínala aspoň od polky domu ďalej?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lencus:

@artep1987 Mám to podobně... Chtěla jsem nechat z…
@lencus Lenže tým prídete v zime o jediné slnko za deň a to je práve z juhu. Slnko je v zime fakt nízko. Tiež by som tú garáž presunul na SZ. Alebo zrušiť garáž, posunúť barák bližšie ku ceste a mieto garáže urobiť zastrešenie pre autá. Zaparkujete a suchou nohou vôjdete do baráku. Nejaký záhradný domček/sklad by som dal až za barák.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@lencus Lenže tým prídete v zime o jediné slnko z…
@roman_ Tak šířka domu je zakreslená zatím jen orientačně. Možná zvolím menší šířku domu, tím by se celý RD dostal trochu více dozadu a tak by níže položené slunce mohlo být v pohodě. A nějak si neumím představit, že celý dům se posune k cestě a obývák bude nakonec na severu a přijdeme o velkou část osluněné zahrady??
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od josefx:

A s pozíciou domu sa nedá hýbať? Žeby sa dom posu…
@josefx Hýbat s pozicí domu se dá jen uvnitř té čárkované linie. Dávat RD více k cestě mi nějak postrádá smysl (viz předchozí odpověď).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?