Diskusi odebírá 1 člověk

Vznikající projekt na stavbu dřevostavby pro rodiče a 3 děti

Profilova fotka
Tak schválně, jak byste to řešili nebo vylepšili? Vznikající projekt na stavbu dřevostavby pro rodiče a 3 děti. Zadání je co největší obývák, pokoj pro každé dítě, ložnice rodičů, dvě koupelny, technická. - Na severní straně nemůže být žádné okno. - Do stavby zasahují památkáři a stavba musí být maximálně 8m široká. - Dům musí být bezbariérový, takže pouze přízemí - Celková plocha pak kvůli rozpočtu max 120m2 (3,4mil).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od requied:

Tak schválně, jak byste to řešili nebo vylepšili?…
@requied Poslal by som klienta za architektom. Ale chápem, fórum je zadarmo a za tú cenu musíte osekať všetko, čo sa dá. A k tomu návrhu, záchody sú umiestnené schválne tak, aby si nikto nezávidel, že niekomu to robí hluk vedľa izby a iným nie? Je to trochu nemotorný návrh. Načo dvere z kúpeľne do záchoda, keď sú v tak malom dome dve?
Odpovědět
Celé to předělejte. Koukněte se alespoň na nějaké typové domy. Na internetu je takových spousty. Začal bych od něčeho takovéhoto: https://www.gservis.cz/projekty-rodin... I když ten také není vhodný, ale pro inspiraci dobré.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

Celé to předělejte. Koukněte se alespoň na nějaké…
@jirkajiri typové domy jsme prošli snad všechny a žádný nevyhovuje. Ten dům z odkazu je dobrý, ale mnohem větší a pak už to souvisí se vším.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@requied Poslal by som klienta za architektom. Al…
@roman_ není to o tom že by se mělo šetřit za architekta, ale i ten bude mít jen svůj názor. Tady může být mnohem víc variant a nápadů. Rozmístění místností vychází z požadavků a nic lepšího zatím nikdo bohužel nenavrhl. Dveře mezi WC a koupelnou chtějí majitelé, lépe řečeno nechtějí wc v koupelně.
Odpovědět

@roman_ není to o tom že by se mělo šetřit za arc…
@requied Mal som architekta, ktorý sa zaručil, že spolu nájdeme riešenie, ktoré mi bude vyhovovať a ak nie, tak mi vráti celú sumu naspäť. A to kľudne aj po pol roku dohadovania. Niekto si za svojou prácou stojí a pre mňa to bolo bez rizika.
Odpovědět
Tiez si myslim, ze dobry architekt tomu prinesie pridanu hodnotu a da tomu hlavu a patu, obzvlast ak existuju restrikcie.
Odpovědět
Este dotaz - v patre nejde vybudovat nejake 2 miestnosti? Ani sa nemusi robit nadezdivka.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od deto_oesya:

Este dotaz - v patre nejde vybudovat nejake 2 mie…
@deto_oesya bohužel nelze. Majitelé si patro nepřejí a památkáři s tím také mají problém (vadí výška domu a střešní okna)
Odpovědět
Profilova fotka

@requied no nevím ale tenhle návrh mi přijde takový dost narychlo a až moc jednoduchý.
Odpovědět
Pokoje jsou příliš malé. Otvírání dveří do postelí nebo psacích stolů je také nesmysl. Alespoň jeden záchod bych umístil do koupelny pro ušetření trochu místa. Dostat 3 dětské pokoje do obytné plochy 100 m2 je téměř nesmysl. 100 m2 je akorát na 2 dětské pokoje. Příliš mnoho výčnělků. Stále budete běhat okolo stolu ať půjdete kamkoliv. Nevěřím, že se nedá udělat obytné podkroví, dokonce i na prvním náčrtu máte okno v patře.
Odpovědět

@requied Ani vchod nemuze byt ze severu?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od anela13:

@requied Ani vchod nemuze byt ze severu?
@anela13 dveře by z vrchu klidně být mohli. bude tam zhruba 1,5 m prostor mezi sousední stavbou. Hodně to ale zkomplikuje přístup do domu ze zahrady
Odpovědět
Článek se načítá
Mrknite na toto. Je potreba to nakreslit v meritku a v nejakom CADe.
Odpovědět

@anela13 dveře by z vrchu klidně být mohli. bude …
@requied Jestli muze byt vchod ze severu, tak bych to udelala. V tom pripade se koupelny muzou premistit na severni stranu. Podle mne, pokud nejde o obytne mistnosti, tak by tam i male okenko do koupelen mohlo byt. Tak zhruba jsem to nacmarala :-) Vstup do zahrady/mozna terasa.
Odpovědět
Mně by například překážele pouze to že nemáme my rodiče ložnici při vstupných dveřích. Nevím jestli jsem paranoidní, no kvůli bezpečnosti dětí mi to přijde lepší.
Odpovědět
At koukam jak koukam, u vsech navrhu chybi technicka mistnost. Ta vam ubere dalsi prostor. Zkuste do googlu zadat: dum 100m2 5+kk a dejte si obrazky, mozna najdete inspiraci.
Odpovědět
Profilova fotka
Co něco takového https://www.dumrazdva.cz/domy/bungalo... Sice to o půl metru přesahuje maximální povolenou šířku, ale myslím, že by se s tím dalo pracovat. Pokud bych to o toho půl metru musel zmenšovat, tak bych koupelnu rozšířil na místo vestavěné skříně v zádveří (tím by se mohla zkrátit delší strana koupelny, zrušil bych spíž a na její místo přesunul TM a prostor Který zbyde po TM bych použil na rozšíření zádveří s tím, že bych tu delší skříň v hale rozdělil a čás, která by sousedila se zádveřím bych udělal oboustranně otevíratelnou aby se do ní dalo dostat jak z haly tak ze zádveří.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od nihilises:

At koukam jak koukam, u vsech navrhu chybi techni…
@nihilises TM je vedle kuchyně. Bude tam jen pod stropem bojler a rekuperace. Na zemi pak pračka a na ní sušička.
Odpovědět
mě by zajímalo kolik za tohle člověk může brát peněz :D protože tohle vám vytvořím ve hře sims i s provizórním zařízením do půl hoďky :D
Odpovědět
Profilova fotka

@nihilises TM je vedle kuchyně. Bude tam jen pod …
@requied Přijde mi dost omezující mít technickou místnost vedle ložnice. Chyběla by mi možnost pustit sušičku v noci. A rodina se třema dětma toho prádla asi bude mít hodně. Nebo tam zvládnete udělat takové odhlučnění aby to v noci nebylo slyšet?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jakuda:

@requied Přijde mi dost omezující mít technickou …
@jakuda blbě vyvážená pračka jistě slyšet bude. Na tak malém prostoru se tomu nedá vyhnout.
Odpovědět
Mě to celé přijde jako nesmysl. Hned první co by mi vadilo je vstup ze zádveří přímo do jídelny (kuchyně). A veškeré ty požadavky (2 koupelny, velký obývák atd.) mi přijdou, že to obě strany rvete moc na sílu. Holt je potřeba někde slevit, nebo si klient musí připlatit. Ale cpát děti do pokoje 8 m2 mi přijde ujetý, obzvlášť kvůli záchodu. Za mě je to celé totální úlet. My máme patro (ložnici plus 2 dětské pokoje a jeden pokoj pro hosty). Děti mají pokojíky každý přes 19 m2 a i tak si pořád říkám, že mohly být větší.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jsem jiná, ale asi bych při takto malém domku netrvala na dvou koupelnách, záchody asi 2 oká, ale to bych měla radši větší pokoje pro děti než dvě koupelny. V kuchyni bych oželela tu pidi špajzku a udělala si prostě obyč potravinovou skříň. V obýváku za gaučem je takový divný prostor o ničem? Vchod z chodby rovnou do kuchyně bych tedy taky nechtěla. Ty záchody za koupelnou to je tragédie. Dveře v zádveří se tlučou, dveře do pokojů jsou nalepené rovnou na zdi... za mě velký špatný
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?