chtěla bych od vás radu
- existuje nějaký "odborník" - "odhadce" který ku stavu bytu odměří nájem?
žijeme v zaměstnaneckém bytě - okna stará dřevěná více jak 30 let - pod nimi už parapet netěsní - je tam škvíra, kterou prolezou mouchy.
velká okna se otvírají směrem ven - dali jsme si na ně řetízky ( aby nám nevypadly děti ze 7.patra) protože jejich zavírání se samo povoluje.
menší okna - u 2 ze 4 již nefunguje otevírání na ventilační systém - pokud už se mi to povede nastavit - nelze zavřít, musí manžel vysadit celé okno a znovu nasadit.
o stavu "kuchyně" a koupelny se radši nezmiňuji.
a pak nám zatéká do kuchyně- ze střechy je jakýsi svod vody, který odtéká trubkou - která je zabudovaná ve stěně - pokaždé když prsší, taje sníh, máme cca 20 cm od stropu a až po zem mokrou stěnu - i když na to přímo topíme přímotopem a topení jede na plno - tvoří se plísen atd..
požadovali jsme u zaměstnavatele slevu na nájmu, bylo nám "vyhověno" a slevnili 100 kč . což se mi zdá absolutně k smíchu
- vzhledem k protopeným 48 tisícům ročně za tento neizolovaný muchama promořený, zatékající a plesnivějící byt.
nebo druhá možnost byla peřstěhování se o 3 patra níže do bytu - kde je plísen přes celou špajzku v kuchyni.
( pokud vše dobře vyjde, na Vánoce už budeme ve svém, ale doté doby musíme "vydržet")
děkuji...
Zda dá nebo nedá myjitel domu slevu je jen na něm a to i výše slevy. Máte asi jen dvě možnosti jít pryč nebo to hold "přetrpět" jak píšeš. Ale já bych v takovém bytě nebydlela a už vůbec né s dětma..plíšeň, ta okna, energeticky naprosto nevyhovující a dost drahé bydlení, Zvažujte možnosti protože stavba domu se většinou prodlouží a pokud jen o 2-3 měs. tak je to pořád v normě a letošní vánoce by jste v novém vůbec nemuseli bydlet, pokud nemáte časovou rezervu.
@zamilovanadonej@alisek@bilyandel
jsme tu, protože tu jiné bydlení není.
další možnost je dojíždět 40 minut ze svého - ale stěhovat se ted 20 km jinam, a v létě zase 15 km zpět je nad naše síly...
le pokud vše dobře půjde, v létě ( nejpozději do vánoc) budeme ve svém... Většinu času trávíme mimo domov, když je potřeba "vysavovat" tak odjíždím na 2 týdny za rodinou 300km a manžel to tu udělá...
jen jsem chtěla poradit, jestli lze nějak "regulérně" vyžádat slevu na nájmu,
většina pracovníků - co tu žije, tak budto seženou také pozemek a staví v okolí a nebo zbytek se přestovává z bytu do bytu a nebo odchází nadobro pryč...