Babičkovský smrad - pomůže generátor ozonu?

Ahoj, máme domek po babičce kam jezdíme "na chalupu". Je fajn, ale trošku vlkhý a věci tam zatuchají - dole kostelním smradem, jak je vlhko, a nahoře zase babičkovským smradem, jak je suchá půda, a staré věci, obrazy, koberce. Jsou to starožitnosti po babičce, tak je nechceme vyhazovat. Některé věci mají opravdu cenu, ale od nich pak načichne i vypraná záclona, cokoliv. prostě zavřete takový dům, zamkněte a přijeďte za 14 dní, že - jistě si to umíte představit. nečekáme tedy že to bude bez zápachu, ale kvůli návštěvám kamarádů přes léto bychom byli rádi, kdyby ten odér byl menší. Aby si nepřipadali že jedou nocovat do nakyslého antikvariátu :/ Pomůže na tento typ zápachu půjčit ozonový generátor? a pokud jo, v jaké velikosti? Nebo co jiného? Kompletní reko dělat nechceme, je to přeci jen pouze víkendová chalupa a vyhazovat věci po babičce také nechceme. Navíc vlhké zdi odsmradí dřív či později cokoliv, i nové věci, které tam přivezeme, takže ono vyhodit věci a koupit nové také nemá řešení. to by se ty věci musely vyhazovat každé dva roky a každé dva roky by se muselo malovat.
Odpovědět
@myfairlady pomůže to moc, ale není to 100%. Už jen kvůli těm vlhkým zdím se to tam bude obnovovat. Ale jako velký bonus bych viděla, že pokud by od té vlhkosti něco plesnivělo, tak to taky zabije. Na začátku by to asi chtělo vždycky minimálně hodinu/dvě ozonovat a pak dlouho větrat. Tohle provést několikrát za sebou (doporučuju přečíst návod a dodržovat to - ozón je zdraví škodlivý). A určitě bych si to nepůjčovala - za to zaplatíš víc, než za nový. My máme tenhle a opravdu to funguje a nestojí majlant. https://www.solight.cz/solight-genera...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja preventívne používam každú sobotu od doby covidovej toto: https://www.topkancelaria.sk/germicid...
Odpovědět
Profilova fotka
Pomůže to, my jsme tak na bytě to dávali, když jsme chtěli po starších majitelích vyvětrat, zbavit se pachů. Pomůže to is hmyzem, pavouky a vším živým.
Odpovědět
Nechte to tak - ke staré chalupě babičkovský smrad patří.
Odpovědět
@kekita toto v odkaze je pravdepodobne Germicídny žiarič uzavretý , ona potrebuje toto https://www.protechshop.sk/cisticky-v...
Odpovědět
Kupoval jsem už víc starších nemovitostí. Většinou ten babičkovský pach jde z peřin, koberců apod. Je potřeba tyhle věci vyházet a udržovat základní hygienu, čili vysávat, uklízet, občas vymalovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?