Nová

Co je to

Dobrý den, co je vyznačené na fotce? Viděl jsem to u spousty bytů v inzerci a v různých situacích né pouze u obvodové stěny u okna. Díky
Odpovědět
asi se jedná pouze jen o nějakou dizajnovou věc snížení stropu sadrokartonem :-)
Odpovědět
Děkuji, ale o dizajn podle mě nepůjde, je to v 60let starých cihlových bytech. Nejspíš něco se statikou, ale jen hádám. Takový "sloupek" mám i v bytě svisle a tam je v něm schovaný svod dešťové vody. Ale u těch "stroupních" nemohu přijít na funkci.
Odpovědět
Profilova fotka
Může to být cokoliv překlad, průvlak, SDK apod. Bez sondy těžko hádat. Co zkusit zajít na stavební úřad, jestli nemaj plánek?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lucky33:

Dobrý den, co je vyznačené na fotce? Viděl jsem…
@lucky33 téměř jisté je nosník. Záleží na tom, jak a z čeho jsou poskládané stropy. Určitě to nemůžete vybourat
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lucky33:

Děkuji, ale o dizajn podle mě nepůjde, je to v 60…
@lucky33 Přesně, v těchto bytovkách z 50. a 60. letech to je nějaký překlad. Také jsem to v jednom bytě v tomto domě viděl.
Odpovědět
Asi by se to i dalo odhadnout, kdyby na to člověk zaťukal :) My máme v paneláku v jednom místě (ne u okna, takřka uprostřed bytu) taky takové podobné snížení - je to v místě, kde bytem prochází panelová zeď, máme panelové zdi po obvodu bytu a pak jednu tuhle, která jde mezi obývákem a ložnicí. A tam, kde tou zdí prochází chodba, je právě ta chodba takto snížená (a je to víc, než to tady na fotce). Na poklepání jde poznat, že to je panel a ne příčka. Tady asi nepůjde úplně o totéž, když je to takhle zvláštně u okna, ale taky to bude něco pevného opěrného, si myslím.
Odpovědět
Do bourání bych nešel pokud si nejste jistý co to je. Když je to takhle starý barák tak zřejmě tam jde o něco nosnýho než jen o dizajnový prvek. Jako osobně mně se to líbí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?