Odpověď na příspěvek od pd24:
Ahoj, žena laik prosí o radu :-) V budoucí kuchy… @pd24 plyn nesmí být veden ve zdi nevím co je z druhé strany stěny buď to tam předělat dolů aby to nešlo po stěně v kuchyni nebo to natáhnout jinak v kuchyni a nebo to bude muset zůstat jak to je ale to je nejlepší si pozvat někoho kdo by vám to dělal a pořešil možnosti.Odpověď na příspěvek od edison101:
@pd24 plyn nesmí být veden ve zdi nevím co je z d… @edison101 no nevím, řešil jsem něco podobného a co jsem vyzvěděl od plynařů, tak ve zdi nesmí být akorát rozebíratelné spoje. Já mám třeba plyn i v podlaze. Akorát musí být vedený speciální trubkou s chráničkou. Nicméně realizace byla letos v létě a je to klasicky revidovatelné pro pojišťovnu atp.. Ale levné to úplně nebylo a asi to nedělá každý.Odpověď na příspěvek od jan_marecek:
@edison101 no nevím, řešil jsem něco podobného a … @jan_marecek nejsem plynar ale vím jak u mě tahali plyn tak právě říkali že ve zdi nesmí být žádné spoje. Kvůli kontroly netěsnosti. A je pravda že jak mi chodí revizak na plyn. Kotel tak měřakem prochází všechny spoje plynoveho potrubí. A logicky kdyby to bylo ve zdi tak se k tomu nedostane ale jak je to psané v normách netuším. Proto říkám pořád než se ptát někde na fórech nejlepší je si pozvat člověka dom tam se to omrkne a navrhne řešení.