Kolik si připravit peněz, než se kopne do země?

Zobraz úvodní příspěvek
Děláme si rozpočet, na kolik nás výjde než se kopne do země. Pokud mi něco chybí budu ráda když v diskuzi doplníte.. Projekt- 30 tisíc Poplatek stavebnímu úřadu- cca. 2 tisíce odnětí ze ZPF- ? Průzkumy - radonový a hydrogeologický - 5 tisíc? Projekt TZB vnitřní rozvody- ??? Projekt přípojka vody - 4 tisíce Projekt kanalizace- 5 tisíc Průkaz ENB- 8 tisíc? Projekt elektro- ??? Přípojka vody cca 7 metrů- ???? Přípojka kanalizace cca 8 metrů- ???? Připojení elektřiny- 12 500tisíce
Odpovědět
1
2
@jakuda Pokud se bavime o RD bezne velikosti s typickymi detaily, tak cca 3 tydny ciste prace. Ale jelikoz se behem projektovani ceka/konzultuje tak vetsinou 2 - 3 mesice. Casto projektant ma na stole vic veci najednou, ktere se prolinaji.
Odpovědět
@martii1 Neptal jsem se na to, jak dlouho trvá projekt pro Pepu od vedle, ale můj konkrétní s konkrétními podklady, kde jste tvrdila, že je nesmysl, aby stál tolik, kolik stál. Vypovídající je tedy to, že jste neodpověděla. Prostě dle Vás je člověk, který ví, co chce, a nepotřebuje odbornou pomoc, blázen, tímto končím.
Odpovědět
@1karel1 Vas projekt nema cenu pocitat....ani nevim co vsechno obsahuje a zda je kompletni dle vyhlasky. Nemyslim si ze jste blazen (nevim kde jste to vzal)....jen je trochu divne hlasat takto malou cenu a pak rict, ze projekt ani neprobehl standardnim procesem....matete ostatni. Mne je to celkem putna.
Odpovědět
@martii1 Nechcete prostě uznat, že cena je adekvátní, tak se budete ohánět tím, že projekt není dle vyhlášky? Opravdu? Samozřejmě, že je kompletní dle vyhlášky, navíc prošel přes SÚ. Nevím, co myslíte tím, že neproběhl standardním procesem. Proběhl naprosto normálně, výběrko na projektanta, zadání podkladů, 2 schůzky, kde jsme doladili detaily ohledně střechy a stavebních materiálů, malý projekt na vyjadřovačky, velký projekt a potom už v naší režii SÚ + nespočet mailů na odsouhlasení všech částí projektu. Nikoho nematu. Jen se snažím říct, že pokud vím, co chci, jak chci a z čeho chci jde to i levněji než za 50 T +. Pokud někdo neví, potřebuje poradit, asi těžko, půjde naší cestou.
Odpovědět
Tak my máme následující: Jednostupňová projektová dokumentace Novostavby rodinného domu + přípojek inženýrských sítí + oplocení vč. speciálních částí zdravotní instalace, elektro, vytápění, energetický průkaz budovy, statika, ČOV, vrt, výkaz výměr a požární bezpečnost staveb v rozsahu dle zákona č. 183/2006 Sb. (stavební zákon) a včetně všech potřebných vyjádření a stanovisek. Cena za nakreslení domku je okolo 30 tis, další částky jsou dalším projektantům, včetně komplet všeho, včetně výkazu výměr, což je sice velká položka, ale zase nám dost věcí upřesní. Celkem jsme v tom za 198 tis. Zaměření cca 5 tis, radon 2,5, hydrogeologický a inženýrský průzkum cca 15 tis. Ještě budeme potřebovat hlukovou studii, pevně doufám, že postačí papírové vyjádření. Pozemek máme cca 7 tis metrů.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?