Dobry den chteli by jsme najit slusnou firmu ktera by nam postavila kousicek za Nymburkem cihlovy dum Riviera 5+1+g zastavena plocha 141 (bungalov s obytnym podkrovym) je to mozne postavit do 2.500 000,-? Mame 2.900 000,- ale zbytek musi byt na vybaveni. Pozemek mame zvlast. Dekuji za odpovdi.
Nooo tak jste mě zase nepotěšili tak prostě potřebujeme co to půjde nejdříve jelikož nechceme být v podnájmu moc dlouho strkat peníze do toho někomu jinému. Zatím ještě bydlíme v baráčku po babičce který se prodává a až bude prodaný musíme do podnájmu než budeme mít ten náš domeček. S tím projektem si taky myslím že je v pohodě ho různě předělávat dělá to spousta lidí ;-)
@belinda no kdyz myslis... kdyz to dela ta spousta lidi a pak bydli v tech paskvilech ktere si splacali...
Ale budete v tom bydlet vy.
Jedte poznamka k cene a terminu - vidim ze jsi z ujezda nad lesy. Jestli chcete stavet v teto lokalite tak opravdu nepocitej ze se vejdete jak do rozumneho terminu tak do ceny. Ve stredoceskym kraji a v praze je vse pokroucene obrovskym zajmem a faktem ze tady lidi vydelavaji vic nez ve zbytku republiky takze prace tu je minimalne o polovinu ale mozna i jednou tolik drazsi nez v nekterych regionech... a remeslnici fakt nejsou
@angie.shy Jistě mohou být výjimky potvrzující pravidlo....ale myslela jsem to v souvislosti se zakladatelkou, která píše, že chtěli nějaké změny, včetně střechy.... :-).
@belinda jestli v typovce změníš příčku, OK. Jestli šáhneš do střechy, tak ti musí projekt komlet překreslit...to znamená úplně jiné peníze než píšou v reklamě, A stále budeš omezována tím projektem budeš dělat zbytečné kompromisy....podle mě to nestojí za to.
@bamak tak leckteré firmy mají své typové projekty už připravené s různými variantami střechy. Nevím tedy, jak u tohoto projektu, který je označovaný jako "bungalov s obytným podkrovím" - jakákoliv změna střechy zruší ten efekt "vypadá to jako bungalov" a bude z toho normální patrový barák. Teda spíš podivný patrový barák.
Ale souhlasím s tím, že předělávat typovku (pokud to není jen posunutí jedné nenosné příčky či okna) nemá smysl. Výsledek nikdy nebude tak dobrý, jako u individuálního projektu. A to, co člověk ušetřil za projektanta, utratí na stavbě - firmy ty typové projekty záměrně staticky předimenzovávají, aby statika vyšla i při těch změnách vnitřních dispozic nebo třeba i při horším podloží. Protože kdyby to měli pokaždé přepočítávat, tak už nedosáhnou té lákavé supermarketové ceny.
@jumpmans v Ujezdě rozhodně stavět nebudem tady na pozemek by jsme v žádném případě neměli ;-) Vyřizujem si pozemek kousek za Nymburkem.V Ujezdě teď jen bydlíme.
@belinda Za 2,5mil na to zapomeňte. Stavěli jsme taky kousek od Nymburka, dům 100m2+garáž, s úložným prostorem v podkroví a byli jsme na 2,5mil. Ceny jdou nahoru, teď by to bylo o trochu víc. Pokud chcete obytný podkroví, znamená to jinak řešit strop/podlahu (dražší varianta). Na klíč to nedáte, možná s nějakým matlou, co vám slíbí hory doly ;-)
Zatím tady nikdo neřešil venek. Já vím, že nemusí být hned, ale udělat se jednou stejně musí. Když sečtu ceny za dlažbu, plot vč. bran, však s drenážema a terénky se zasetím trávy, jsem někde kolem 400 tis.
@belinda takže teď bydlíte někde, kde vlastně dlouho nebudete (nevíte jak dlouho) A pak se budete stěhovat do podnájmu s 3 dětmi a pak se plánujete přestěhovat někam, kde to ještě nemáte zařízené/postavené/vymyšlené. A to ideálně vše během 1 roku. Hmmm, tak to good luck! Na mě je v této rovnici spousta neznámých. Připravte se na to, že Vás to bude stát spoustu nervů a starostí, vše zvládnout během roku podle mě nemyslitelné. Ale budu Vám držet palce. Nehledě na fakt, že pokud vše budete mít zařízené/vymyšlené, tak v dnešní době něco postavit podle termínu, to je další ořech (oříšek opravdu ne). Určitě bych vše řádně vymyslel a zajistil stavbu dříve, než se budete stěhovat. Podle mě nevíte do čeho jdete a nemáte to moc dobře promyšlené. Těch rizik na Vás čeká opravdu hodně.
@mstrecha no já teda nějak nezaregistrovala že by se to říkalo výhradně v Ujezdě :-p a to tu bydlím 15let ;-) Vy jste snad z Ujezda že to takhle dobře víte? ;-)
@belinda omg, "by jsme" je samozřejmě gramatická chyba jako prase. Něco jiného je něco říkat a něco jiného psát. Myslel jsem to samozřejmě ironicky. Opakujete to víckrát za sebou, neboli gramatika (5. třída) dostává na prdel, sorryjako. ;-)
Jinak stačí najet na obrázek a ukáže se profil a tam je to napsáno.
@bamak předpokládám, že nikde nepíšete "bo bysme". Ale samožejmě chápu, že tam zase máte hodně "spíží" ;-) ;-) ;-)
@mstrecha Kdyby jenom spíže :-D.... cukle, pudlice, rožínáme....a vůbec děláme spoustu divných věcí. Je fakt, že bo bysme bych nenapsala, ale mislet klidně-já jsem na tohle úplně blbá :-(
@bamak a to by ještě zíral, kdyby se dostal k Těšínu, tady to je česko-polsky - po našymu :-D. Holt, každý kraj má to svoje ... ;-). Přiznám se, taky jsem psala by jsme, až mi to manžel osvětlil :-), mě víc vadí i-y. Ale zase na druhou stranu, každý jsme nějaký a nikdo není dokonaly :-)
Ale to už je mimo téma :-)
My budeme stavět v Ujezdě, jestli se teda na to nevyprd... :-D
Myslím, že za 2,5mil (tj cca 2,173mil bez DPH) postavíte tak 120m2 velmi jednoduchý bungalov.
Co se týče času, tak do roka to nedáte ani náhodou, počítejte od záměru do konce tak 3 roky.
@iveta_89 už jsem tu někde psala že máme celkem na stavbu 2.900 000 m. (čistých) a je mi jasné že za rok se nestihne všechno ale stavba a vnitřky by mohlo ne alespoň to nejdůležitější jako podlahy a koupelna pak kuchyně atd. Takové ty dodělávací práce jako terén a zahradu atd.už budeme dodělávat postupně.Náš pozemek je rovný a přípojky na hranici pozemku jen plyn tam není teda zatím ale ten ani nepotřebujeme. A máte už v Ujezdě vybraný pozemek?
@belinda
No problém je, že vše musíš mít tak 6 měsíců dopředu dohodnutý, nejlépe zasmluvněný a objednaný a nic nesmí bouchnout což se děje běžně, někdy týden, jindy 14dní nebo nepříjdou vůbec, toho jsou tu desítky příběhů. Počítejte, že tak 3 měsíce budete řešit projekt, další minimálně 3 měsíce úřady, když jde vše jako po másle tak RD od povolení postavíš za 3 měsíce.
Pozemek už zaplaťpanbůh máme po 2 letech, teď nemáme po skoro roce projekt :-D
@belinda a já tě asi trošku uklidním. Projekt jsme začali vyřizovat v červnu 2017 a teď v listopadu se budeme stěhovat. Kopli jsme poprvé do země v březnu 2018. A rozpočet máme 2.8milionu a vejdeme se v pohodě.Stavime 5km od Plzně. Všechny řemeslníky apod.si sháním v hospodě 😂 až na menší reklamaci okna,jde vše jak má 👍
@belinda No po 8 měsících 😂 Nejhorší je asi to papírování..Záleží na koho narazíte no,nám dům postavila kamarádova firma a zbytek řemeslníků z hospody (obkladač,elektrikář,vodař atd..)