Diskusi odebírá 1 člověk

Rozpočet 2025

Zdravim, muzeme poprosit o Vaše názory na cenu domu na klíč, budeme stavět dům, dispozičně 5kk, 2 koupelny, technická a spíž, spodní patro bude z části zasypané, bude z větší části ze ztraceného bednění a pálené cihly, monolitický strop, druhé patro pálena cihla, vaznikova střecha, podlahová plocha 170m2 cca, rozměry domu 12,5 x 7,5m...dekujeme za Vaše nazory,
Odpovědět
Profilova fotka
170m2 * 45kKč/m2 → 7,65mio. Plus mínus autobus. Akože daj si spočítať položkový rozpočet. Kto vie aké chceš podlahy, aký typ topení, čo nastrkáš do kúpelky atď ? A páči sa mi fráza "budeme stavět dům" .... "na klíč" :-D Ne nebudete, dáte si ho postaviť.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

170m2 * 45kKč/m2 → 7,65mio. Plus mínus autobus. …
@josefx dekujeme
Odpovědět
To věčné slovíčkaření. Jako by na tom nezáleželo, jak se to řekne. Vždyť přece každý ví, co se bude dít 😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bread:

Zdravim, muzeme poprosit o Vaše názory na cenu do…
@bread souhlasím, že základní rozpočet bez řemesel je cca 10-15 tisíc, což v ceně kolem 7-9 milionů je naprosto malicherný náklad, jak uvidíte. Získáte ale minimálně základ s rozměry, potřebou práce, hrubé nacenění materiálu, a jakousi jistotu, že když to dáte nacenit více firmám, tak to udělají na váš rozpis... To můžete připojit následně ke smlouvě o dílo a vyhnout se dohadům o vícenákladech...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

@bread souhlasím, že základní rozpočet bez řemese…
@mxm1919 Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já dávám 10+ M. Přeci jen je to ve svahu, monolit strop a celé na klíč. Firmy se rády napakují.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Tak já dávám 10+ M. Přeci jen je to ve svahu, mon…
@pyramis uvidíme, 10 je uz hodně
Odpovědět
Profilova fotka
Tak sem pak schválně hoď nabídky, případně celkovou fakturu. Jedna z nevýhod stavby na klíč je i ta, že jakoukoliv vícepráci dost napálí. A shánět někoho jiného na to pak dost dobře nejde.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Tak sem pak schválně hoď nabídky, případně celkov…
@pyramis a právě proto je za mě vhodné mít položkový rozpis/rozpočet a co nejvíc do detailu, s tím, že dokončovačky nejlépe mít už vybrané, aby se zohlednily reálné hladiny pro materiály (viz podlahy, obklady apod., kde může být materiál za 300 i za 3000), stejně jako technologie. My jsme měli odhad projektanta 6,5 M, odhad banky 7,3 M, reálně jsme někde kolem 7,8 M (s DPH). Řešeno "řemeslnicky" na dílčí díla. A jedinou nabídku na klíč jsem měl za víc než 10 bez DPH a to tam ještě chybělo x věcí nebo byly použité podlahy a obklady za 300 kč a podobně, což reálně mám za >1000. Takže by mě ty jednotlivé nabídky ve vašem případě taky hodně zajímaly, případně dobře ošéfovaná smlouva ohledně změny ceny, vícenákladů a podobně, jak už tu padlo... A ideálně pokutu firmě, pokud se realizace protáhne mimo slíbené termíny, když už to máte od jedné firmy....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

@pyramis a právě proto je za mě vhodné mít položk…
@mxm1919 Dobry den, položkovy rozpočet bude samozřejmě take připraven, jde nám teď o názory lidi, kteří staví v dnešní dobe a jejich zkušenosti, preci jen uz jsou dále než my,
Odpovědět

@mxm1919 Dobry den, položkovy rozpočet bude samoz…
@bread Materiály posledné dva roky klesali, prípadne stagnovali po tom brutálnom zdražení, teraz sa začínajú pozvolna zase zvyšovať, ale nie tak dramaticky. Práca, tá ide kontinuálne furt hore, jednak rastú mzdy a jednak je šikovných pracantov málo. Inak podrobný položkový rozpočet som mal, ale pri stavbe svojpomocne mi bol zbytočný. Zo začiatku som si tam niečo škrtal, ale potom už to nešlo, položky sa prekrývali, niektoré som vôbec nemal a podobne. Pre stavbu dodávateľsky alebo na kľúč to ale zmysel má, tam to doporučujem. Rozpočet som mal 8 M stavebná časť, 1,5 M TZB (technológie). Reálne som sa svojpomocne dostal na cca 6,5 M za všetko a to sme dali okná od intenormu za 700 a TČ so zemným kolektorom skoro za 400 a celkovo na materiáloch sme nešetrili.
Odpovědět

Zdravim, muzeme poprosit o Vaše názory na cenu do…
@bread napíšu naši zkušenost 🙂 První kopnutí do země 9/2023, dům máme 2 patra, dohromady cca 125m užitná, 4kk (původně mělo být 5, ale nakonec jsme upřednostnili zvětšení obývacího pokoje s jídelnou), stropy spirolly, střecha vazníková s úložnou půdou. Celý dům je zakopaný ve svahu (stejně jako máte v plánu Vy, tzn. vchod do 2. NP). Spodní podlaží má celé "U" ze ztraceného bednění, se železem se nešetřilo (vše podle statika), zbytek ytong. Technologie taková klasika - čerpadlo vzduch-voda, reku, příprava na venkovní stínění. Prosklení spíše větší, ale zase HS má jen necelé 3 metry (takže žádná 6 metrová sestava 😉). Hrubou stavbu nám stavěla jedna parta, zbytek subdodavatelsky. Svépomocí jen úplné drobnosti - např. pokládka polystyrenu na podlahy. Ještě nemáme pár věcí hotových, např. interiérové dveře, retenčka, hromosvod, jednotka reku a její zapojení. Ale když sečtu aktuální rozpočet, včetně nacenění toho zbytku (u většiny dodělávek už máme reálné nacenění od řemeslníků, jen čekáme na realizaci), tak jsme na cca 6 mil. bez kuchyně, interiérového vybavení (skříně atp.) a samozřejmě venkovních úprav (srovnání zahrady, parkování, chodníček, ...). Kdybyste se chtěl na cokoli doptat, klidně napište do zprávy.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od majkeeip:

@bread napíšu naši zkušenost 🙂 První kopnutí do …
@majkeeip Dobry den, psal jsem Vám zprávu, dekuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@bread Materiály posledné dva roky klesali, prípa…
@roman_ Jo ešte pre úplnosť, máme 3 plnohodnotné poschodia, jedno komplet pod zemou (stavba je na rovine), dve nad zemou, celkom 3x 70 m2 úžitnej plochy. Sklep stratené bednenie, steny VPC, stropy spirol, strecha vazníky a pálená krytina.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@roman_ Jo ešte pre úplnosť, máme 3 plnohodnotné …
@roman_ dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?