Rozpočet domu na klíč

Dobrý den, mám projekt RD o zastavěné ploše 100 m2, obdélník, s obytným podkrovím, 5+kk. Užitná plocha je necelých 150 m2 Obeslal jsem stavební firmy s poptávkou stavby na klíč, ozvala se mi zpět pouze jedna. Nabídka je popsána níže. Vychází to na 70 000 Kč na 1m2 zastavěné plochy. Přijde vám to jako dobrá cena? Vzhledem k pouze jedné odpovědi nemám úplně s čím porovnávat. Děkuji. Cihly Porotherm 30, zateplení EPS 20 cm, strop Spiroll. Všude podlahové topení, podlahy dlažba a vinyl. Tepelné čerpadlo v ceně, bez rekuperace a FVE. Bez oplocení, v ceně nejsou přípojky z hranice pozemku k domu. Uvádím cenu celkem a vybrané jednotlivé položky. Cena celkem 7 000 000 Kč s DPH. Základy - 600 000 Kč Zdivo a strop (spiroll) - 1 500 000 Kč Střecha - 1 400 000 Kč Strop (SDK), zateplení - 500 000 Kč Omítky - 350 000 Kč Fasáda - 450 000 Kč Podlahy včetně fin. povrchu - 450 000 Kč Okna - 300 000 Kč Elektro rozvody - 300 000 Kč Voda, kanalizace - 350 000 Kč Podlahové topení - 250 000 Kč
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od servpack:

Dobrý den, mám projekt RD o zastavěné ploše 100 …
@servpack No tak určitě doporučuji hledat dál, určitě najdeš i levnější. Jako okna za 300...celkem nízká, ale střecha za 1,4 je pokus o naivitu stavebníka a to nemluvím o kanalizaci s vodou za 350, tam se snad sekli o řád😀.
Odpovědět
Draze placena zkusenost - nehledejte nejlevnejsiho, ale nejlepsiho. Zejmena ve stavebnictvi. Verte mi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od servpack:

Dobrý den, mám projekt RD o zastavěné ploše 100 …
@servpack pokud si zahrajete na manažera(stavba dodavatelsky), tak se podle mě můžete dostat tak na 5 mil. Jenom ta střecha, podle mě pokud ji poptáte zvlášt tak se musíte dostat na cenu kolem 800 tis max. Je to docela malá jednoduchá střecha.
Odpovědět
Profilova fotka
Holt pokiaľ si to nechcete postaviť sami, tak to preplatíte... Základy na tak malý dom vpohode za polovičku. Najjednoduchšia vec na stavbe celého domu. Zdivo a strop by sa sa mali zmestiť do 800k. Strecha za 1,4mio je nezmysel. Za polovičku vpohode. SDK tak 150k, zateplenie ak vatou svépomocí, tak to je superlacné. Omietky podľa typu, ale stále drahé. Fasáda cenovo asi ok ak má byť nato aj záruka. Podlahy/okna hodne individuálne, ja mám za 300k len HS+2x fix 8,25x2,5m. Elektro taky individuálne. Ak tam má byť niečo chytré, tak to dosť navyšuje ceny. Voda/kanál (nerátame dosku, tam už cena je) max 100k aj to je veľa. Svépomocí za 25k vpohode. Podlahovku za polovičku vpohode.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od servpack:

Dobrý den, mám projekt RD o zastavěné ploše 100 …
@servpack rozhodne bych hledal dal. Nektere ceny jako strecha a i zdivo mi prijdou strasne prestrelene a okna a dost levne to jsem dal ja pred covidem. Mate od projektanta polozkovy rozpocet (+slepy bez cen)? Nebo to firma poslala na zaklade projektu pouze?
Odpovědět
Mám 2x tak velkou stavbu (210 m2) jako vy, začali jsme na podzim, hrubou a některé další části staví firma (nabídky se lišily max 20% nad to, co mám), řemesla a zbytek dělám výběrka. Výkop, základy, deska a zdivo po věnec vč. zemní izolace byly 1,4M bez DPH, střecha (i s vazníky a plechařinou, krytina keramika) 0,8 bez DPH, stropy budou OSB záklop + SDK na rastru, zatím cenově mám jen výpočet rozpočtáře a ten je o něco nižší než váš (na 2x větší stavbu). Omítky strojní VPC byly za 140 bez DPH (280-310 Kč/m2 byly nabídky), tady máte podle mě úlet. Trojskla plast od Decro (8 oken) + HSP (2,6m x 2,3 výška) + vchodové dveře + garáž dveře byly 215 bez DPH, to máte taky asi přestřelené. Fasádu se zateplením bych řekl, že tak 100 dáte ještě dolů, možná 150. Elektro bych řekl, že se vejdete tak do 200. No proti tomu co máte, musíte zákonitě ušetřit, i když nebudete stavět svépomocí, ale chce to trochu tlačit na všech frontách a dělat poptávky na dílčí části.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od servpack:

Dobrý den, mám projekt RD o zastavěné ploše 100 …
@servpack Tak strecha mi udrela do očí úplne najviac. Mám sedlovú strechu pôdorys 110 m2, sklon 25 ° a komplet na kľúč mi to minulý rok urobila firma za 450. A to sme dávali drahšiu krytinu a celoplošné podbitie, inak by sme sa s betónovou krytinou bez podbitia (ktoré ale doporučujem) dostal na cca 320. V cene boli vazníky, krytina, odkvapy a všetko čo k tomu patrí aj s komplet montážou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Holt pokiaľ si to nechcete postaviť sami, tak to …
@josefx Díky. Ceny počítáte jen za materiál při stavbě svépomocí nebo je to myšleno při stavbě dodavatelsky?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@servpack rozhodne bych hledal dal. Nektere ceny …
@raziel628 Děkuji, rozpočet je přímo od stavební firmy na základě projektu. Podobné domy již realizovali.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@servpack No tak určitě doporučuji hledat dál, u…
@panlorenc Díky. Okna jsou v přízemí dvě francouzská, dvě dvoukřídlá francouzská, jedno okno v kuchyni a koupelně. V patře celkem 4 francouzská. Zkusím tedy hledat dál.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od servpack:

@josefx Díky. Ceny počítáte jen za materiál při s…
@servpack základy a zdivo svépomocí, strop od firmy (spirolly si sami asi nenainštalujete). Zvyšok je keď to budete poptávať jednotlivo. A aj to zdenie sa dá zohnať lacnejšie. Aj keby cihly stáli 500k, tak vyzdít patro partou ukrajincov/poliakov stojí cca 100k. Takže do 1mio vpohode. Ale zrovna spraviť dosku a zdivo svépomocí je hodne jednoduché a dá sa ušetriť asi najviac na celej stavbe. Ide to rýchlo, rastie to pred očami. Doska sa dá spraviť za 4-5 víkendov (len so+ne práca). Mám barák 11x10 do podkrovného patra a spodné patro by som teraz vedel vyzdít za cca 10-12 dní práce sám. A to sa bavíme o VPC, kde má jedna cihla 23,8kg (200mm, plná verzia, elektrokanál).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?