Predstaveni a odkup pozemku

Ahoj, pred casem jsme koupili rekr. nemovitost s mensim pozemkem. A jeden ze sousedu ma naopak pozemek obrovsky (cca 8,5t m2). Chtel bych se s nim domluvit na odkupu mensi casti. On pozemek aktualne nevyuziva. Premyslim nad vhodnym postupem. Jestli za nim zajit, predstavit se a hned to na nej vybalit nebo ten dotaz nechat jindy? U prvni varianty mi to prijde moc nasilne a seznameni by pusobilo neuprimne/ucelove. U druhe varianty mam zas pocit, ze ho budu "otravovat" 2x a kdy by byla vubec vhodna doba pop jake se ho na odkup ptat? S ohledem na okoli nepredpokladam, ze krom onoho seznameni budeme nejak v kontaktu - velka vzdalenost mezi nasimi nemovitostmi(ani na sebe nedohlednem), on ma u domu x dalsich sousedu a my tam budeme nepravidelne. Jak by jste to resili vy? Co by ste treba uvitali, byt v kuzi onoho souseda?
Odpovědět
Já jsem si tento rok koupil pozemek, kousek zahrady vedle mého domku. Souseda jsem vůbec neznal, zašel jsem za ním, chvíli jsme pokecali, ale on už tak nějak tušil, proč jsem za ním přišel. Tak jsme se pobavili o té zahradě, měl to stejně. Nevyužíval ji. No, sice to trvalo dlouho, ale dopadlo to dobře a je moje :-) Nicméně, poradil bych ti, zajít za ním, představit se, říct mu slušně a citlivě záměr a čekat na reakci. Určitě bych tam napoprvé nešel s tím, že už vím, kolik chci a za kolik to chci. To bych nechal na druhou schůzku :-)
Odpovědět
Souhlasím s @davex, zajít za ním, slušně se pobavit a poptat se, jestli by neuvažoval o odprodeji části pozemku. Ať o tom pouvažuje a netlačit na pilu. My v roce 2019 koupili pozemek, já majiteli napsala dopis a on souhlasil. Měli jsme štěstí. V době kdy jsme pozemek hledali, tak se muž hodně bavil s pacienty, které vozí sanitkou a ti mu vesměs říkali, že takové dopisy hážou do koše, že jich dostávají mraky. Já tenkrát psala ještě jeden dopis, ale na ten se mi ozvali až za dlouho.
Odpovědět
@ davex, @candat - Děkuji za odpověď a tipy :)
Odpovědět
Ono to asi vyplyne ze samotné konverzace, jak dál postupovat, to jistě vycítíte. Pokud je to například nějaký osamělý starý děda, kterému chybí sociální kontakt a je rád za každý pokec, tak bych mu to hned mezi oči nevpálil a snažil bych se nejdřív vybudovat nějakou vazbu - určitě by to později zvýšilo šance na případný úspěch.
Odpovědět
Souhlasil bych s tím, co píše Davex, uvedeného majitele bych slušně osobně kontaktoval ( není nad osobní kontakt ), při té příležitosti bych ho seznámil s tím jak hodlám vlastní pozemek využít,jaké plány s ním máme. Při té příležitosti bych ten hovor nenásilně směroval k tomu, aby bylo možné položit dotaz na možnost odkoupit od něj pár metrů jeho pozemku. Záleží na tom, jak se bude ten první kontakt vyvíjet, třeba bude "nekomunikativní - nekontaktní" a ten dotaz nebude na první schůzce možný - vhodný. Protože je také možné, že uspěcháním dotazu by se mohl zaseknout, když se neznáte. Každej je jinej, jiná povaha a to zda ten dotaz položit, či jej nechat na později je třeba zvážit. Hlavně musíte jednat upřímně, aby to ten druhý z Vašeho jednání mohl poznat.
Odpovědět
@horst_fuchs, @franti_p Děkuji. No, budu muset promyslet, jak na to ať to klapne :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?