Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Na druhou stranu kdybych resil, co vsechno maj hn… @zdenek_valek přísná sousedka určitě nejsem 😉Odpověď na příspěvek od barunkaaaaa:
@zdenek_valek přísná sousedka určitě nejsem 😉 @barunkaaaaa urcite nejste :) kazdopdne preji at sousedovi nic neulitne a neznici vam to ten vas plot :)) a ten slendrian s palenim travy at se vyresi ve vas prospechOdpověď na příspěvek od franti_p:
Ono je to těžké, pokud nefunguje normální jednání… @franti_p děkuju ,máte pravdu ...hezký víkendOdpověď na příspěvek od franti_p:
Ono je to těžké, pokud nefunguje normální jednání… @franti_p V principu máte pravdu, je třeba se bránit. Takže jen upozorním na Vaše největší omyly: - žádný občanskoprávní zákon neexistuje, zřejmě jste měl na mysli občanský zákoník, - fikce doručení mezi občany neexistuje, - žalovat přímo na vydání předběžného opatření nelze. Jinak OK. 😀Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@franti_p V principu máte pravdu, je třeba se br… @jozkakomosny Děkuji za opravu - ano myslel jsem samozřejmě obřanský zákoník - v rámci toho potom občanskoprávní řízení. Fikce doručení funguje v rámci řízení, pokud by výzvu odeslal právník. Soused může odeslat tomu druhému doporučený dopis - výzvu, aby upustil od svého jednání ( popis tohoto jednání ) - zaslat doporučeně - pokud nepřevezme - dopis se vrátí odesílateli / důkaz k tomu, že se stěžovatel snažil věc řešit před podáním žaloby smírnou cestou. Co se týče vydání předběžného opatření - ano, to se nežaluje, to jsem ani nepsal - ale v rámci občanskoprávního řízení ( sporu ) může právník zažádat, aby soud vydal předběžné opatření, aby se žalující strana do doby vyřízení sporu ( občanskoprávního řízení ) zdržela popisovaného jednání, které je předmětem sporu. To zda soud vydá - či nevydá v této věci předběžné opatření záleží na rozhodnutí soudu. Za nepřesnosti se omlouvám - to ta dnešní práce venku pod rozpáleným sluncem ( bylo to dneska náročný ).Odpověď na příspěvek od franti_p:
@jozkakomosny Děkuji za opravu - ano myslel jsem… @franti_p Teď už jste vedle jen s tou fikcí doručení, je to něco jiného než co popisujete. Ale to je jen detail, u neprávníka pochopitelný.