@alkapinka Houbyyy??? To jako jde??? A ta pro vás je teda jedna šestina nebo sedmina (jestliže máte šestery sousedy, je tam sedm bytů?) nebo celá polovina a na zbytku bude těch šest sousedíků? Hah, nesere je to? :-D
@duckie no, sem spatne napsala:-) je náš 6, takže máme 5 sousedů:-) jeden byt je dlouhodobe prazdnej..:-) a srát je to nemuze:) o zahradu se nikdy nikdo nestaral, a jen chátrá a zarůstá.. nehlede na to, že to je tátovo pozemek, a oni muzou být rádi že budou mit tu jednu polovinu pro sebe( hodlám jim tam udelat taky nejaky sezení) a myslim ze jim nejakých 500m2 zahrady bude stačit.. a těch druhých 500m2 bude soukromích -nášich:-)
@alkapinka No tak to je šlágrparáda!!!! Kolik máte vlastně těch balkonů? Z fotek se mi zdá, že dva.....to je super.... A ještě k tomu zahrada s bazénem...no fakt hustý žití :)
Bazén chcete normálně vykopat "plavací" nebo jen takový ty nadzemní "kruhy"?
@duckie jeden balkon práve nad tou "naší" polovinou zahrady, a jeden takovej ten falešnej-francouzky okno co se dá otevírat a je tam mříž, aby nikdo nevypadl, takže tak max na kvetník - a to je nad tou "jejich" polovinou:-)
bazík bude urcite do zeme, ale nevim jak je velkej, na tý naší polovine je totiz zakrytá, polozasypaná jimka co uz se nepouzivá, takze z ní by se udelal bazík:-)
Takže je to všechno přípravený, jen to dotáhnout do konce :-D
ahoj, kuk :-)
ja jsem ted spise na konikovi a koukala jsem, ze @alkapinka se tma take pomalu chysta a @duckei pisem na FB :-D u nas nic, prodavame dum, ted nic neresime, manzel je od ctvrtka v nove praci. Jinak chystame taky zjarnit balkonek, koupily jsme v hornbachu taky drevene deskoploty, teak a tretina je mlecne sklo, nadhera a slevneno z 2200Kc na 300Kc :-) dame to na boky balkonu aby k nam nebylo videt, jinak dokoupime truhlu na sezeni a veci a hromadu kyticek :-) a novy stolek
Nás letos čeká garáž - stará zbourat a postavit nová, nový plot vepředu se zajížděcí bránou a u nás v bytě ještě dodělat půdu, aby byla pochozí. Pak už se konečně snad zbavíme "stavby" :-D
@duckie jo, garaz chci taky zrekonstruovat, ale nejak se mi do toho "nechce":-/:-/
tak si predstavte holky:-) je asi trochu brzo jásat:-) ale mam vážného zájemce o ten muj starej pozemek!!! jupíííí, jezis, prosím prosím prosím prosííím at to klapne:-) ty penizky moc potrebujem
naždáááár teda vy jste tu řádily :-D
držim palec těm co potřebujou a gratuluju těm co už můžou :-D :-D :-D
no a my dneska dostali životní prostředí, takže už jen čekáme na elektriku, ta nevim kde se sekla, protože plyn je doma už dva týdny ... a ve čtvrtek si jedem pro potvrzení od obce a pak ? PAK se je jede na ouřad :-D :-D jestli to klapne a podáváme ( v pondělí doufám) tak v úterý nedorazim, protože budu léčit brutál kocovinu :-D
@kousinka :-D :-D :-D :-D :-D
Vázu???? Kam bys mu to proboha chtěla zapíchnout? Takovej pugét, voe...víš jakej to bude mít stonek??? :-D :-D :-D :-D :-D
no tak váza může bejt klidná ]-( samo že jsem nic nedostala, ještě je protivnej jak noc, takže asi nasadim vážně nějakej režim odporu ...
navíc potvrzení z obce místostarosta nestih :-( takže ani nemám důvod se jít ožrat, pardon, opít, pardon ovínit :-D :-D ale slíbil to na pondělí, tak doufám ...
a zítra jedu s emou na oční, páč chytla neštovice od bráchy a narozdíl od něj je má na těch nejnesmyslnějších místech co jdou - v očích a tak .. grrrr
:-D :-D :-D :-D :-D
@duckie@kousinka teda holky vy tu řádíte:-D:-D - mimochodem krásná váza:-)
tak já dostala jen hezkou sms:-) ale aspon to:-) i když to u nás držíme.. ale když se mijíme ve dveřích... tak neni co řešit:-D
jo jináááč, já se asi půjdu ovínit!:-) podepsali rezervační smlouvu!!!:-) Takže já už si ani nic jinýho než koupy nepřipouštim!!:-) Sice když se to nasčítá a odmínusuje, tak budu asi první kdo na prodeji nemovitosti prodělá.. ale což.. ty peníze potřebujem..:-)))
hlavně pozitivne :-N
ach jo.. zakousnu ho ... tak já mám svojí část vyjadřovaček už doma, peťulovi chybí ještě elektrika, poslední - a on neni schopnej tam zavolat, kde se to zaseklo :-(
otázka ? čím hodláte doma topit ? u nás se teď opět vrátilo na pořad dne tepelný čerpadlo ... místo plynu .. mám na to mít nějakej názor a já nevim jakej :-D :-D
ok zavolal, paní už to před dvouma tejdnama posílala, ztratilo se to na poště (proč jsem zase měla pravdu ? ) ... zítra si to jdem vyzvednout radši osobně ..
Dobrý den, zdravím všechny jihočešky a jihočechy a ráda bych se mezi Vás přidala, chystáme se v létě snad konečně kopnout do země. Vyjadřovačky už skoro všechny máme, chybí nám ještě životní prostředí, čekáme na vyjádření památkářů, kteří se s námi nějak nechtějí dohodnout :-.
@l_baruska vítej ;-)
tak dámy - zítra ve dvě držte palec !!!! taška se všema papírama je připravená - hele já chtěla nýst stylově ve stěhovací krabici ale ten můj suchar :-D :-D :-p mno ... připadám si jak před maturou :-D mno .. kecám - to jsem byla v itálii a rozhodně nebyla tak vystreslá :-D
hurá, vypadá to na mír s památkáři :-), po měsíci a předělání domu usoudili, že v podstatě první návrh byl nejlepší a vrátili jsme se zpátky a pouze s menšími úpravami :-D
no teda baru, skoro závidím :-(
a vy jste držely špatně :-D
ráno zavolala ženská z eonu, že to vlastně včera poslala, že jezdit nemáme :-( jenže pošta to samozřejmě nedoručila, takže kruci nikam jsme nešli :-( ááááách jo ..
a celý odpoledne jsem tu jak telefonní ústředna, protože lidi volaj, kam maj poslat peníze kvůli těm sítím a že potřebujou faktury, ale já fakturovat nemůžu, což ale zaboha nemůžu vysvětlit tomu blbovi z realitky :-( že to musí udělat ta firma co to bude stavět !!! krucinál chlapi mizerný, vytvářej problémy tam kde nejsou !!! takže jsem tu ječela jak siréna, že jestli se nezačne do konce března stavět, tak budou lítat třísky a já to teda fakt umim.... tak pak prej aspoň začal lidi obesílat smskama ... proč funguje jen pokud na něj řvu ? ;-( ;-( a už jsem strašně unavená, nebaví mě to a nebaví, já chci řešit jaký dlaždičky si kam dám, ne kdo kde bude platit zálohy :-( ... kor když já mám zaplaceno už dva roky :-(
@kousinka tak to tě chápu, u nás je to podobný, veškerý papírování je na mě ]-( , protože prý na to nám čas, nejpozději ve dvě bývám z práce doma a pracuji v místě, manžel je celý týden pryč, když přijede je šest a to už přece nemůže nic dělat ne, a pak se ještě chytnem, že něco nevím, nebo mu to neumím uspokojivě vysvětlit ... držím pěsti a pevné nervy(možná i nějaká ta čokoláda ;-) )
@kousinka teda tak to si delaj srandu ne? to uz je fakt na palici:-/ vy máte asi tak stejnou smulu jako my:-/
@l_baruska ahoj vítám te "u nás" :-)
jinááč holky.. já jsem zase na prášky.. dneska jsem měla hovor s tatuldou, a ten se do me pustil, ze sme to nemeli prodávat, ze kdyz tam ted konecne udelaj ty síte, tak to bude mit prakticky dvojnásobnou hodnotu..(coz je sice hezký, ale já si nemuzu dovolit ten luxus cekat treba dalsich 5let, nez se mi to prodá za takovou palbu uz ted to trvalo 3roky) :-/ a ze kdy hodláme stavet, a na čem to stojí atd atd... tak jsem mu rekla ze premyslime ze se mu tu zahnízdíme, a on mi na ferovku rek, ze toho se bál..a pak dál mlel o baráku :-S myslim, že nám snad dá prachy at to postavíme :-D
no to by @alkapinka bylo vlastně vůbec to nejlepší :-D pak nemusíte prodávat parcelu hned ..
můžu vám říct holky, že včera jsem byla v takovym stavu, že nekojit, tak jsem se ze žalu ožrala jak ten dobytek ...
@l_baruska což manžel, ten sice zlobí a taky neplní mé příkazy, ale toho si ještě dokážu nějak ukočírovat ... sice jsem se do stavby vůbec nechtěla míchat /do technickejch věcí stále nehodlám/ ale to papírování, to jsem teda podlehla a pomůžu mu .. ale my máme spíš problém s realitkou, holky mírně tuší - prostě dva roky už maj bejt sítě hotový a pořád se čeká - já vždycky zapojím veškerý kontakty a vyzjistím jak by se dal nastalej průser opravit, realiťák se v tom chvíli pošťourá, nějak se to jako zalepí a zase se čeká :( projekt na ztv, stavební povolení na ztv, museli jsme udělat sdružení aby se dalo legálně obejít pár překážek :-( prostě pořád něco ... a teď už je papírově všechno ok a ztroskotalo to na penězích - jako bych to v prosinci neříkala !!! a zase sem byla za tu prudičku sejčku ... a zase jsem měla pravdu ... Já tak nesnášim mít pravdu :-D :-D :-D já bych se tak strašně chtěla jednou mýlit 8-(
Ale až já se jednou nas.. nazlobim :-D ... tak to to potom bude lítat !!!
@kousinka no, nejlepsi by to bylo, ale to on neudelá:-):-) takze to spis vidim na tu katastrofu, ze nás tu nenechá zahnizdit, a na barák nemáme love:-D treba z nás budou bezdomovci:-D:-D
to je fakt na hovno, ten pristup, já uz bych realitku nakopala do prdele, maj z toho takovej výývar, a nehnou prdelí, taky jsem to musela prakticky obehat, a je zajimavý ze když jsem zrovna chtela rozvázat smlouvu tak se nasel zájemce...
tak doufám, ze me nebalamutí, jinak by bylo ale veeeeelký peklo
Ahojky "děfčátka" zdravím Vám po dlouhééé době ....
vůbec vám to nikomu nezávidím - tohle papírování, úřadování by mě zabilo (a to jsem úřednice) - někdy mi připadne, že se ty problémy radši udělají samy aby to nebylo tak jednoduchý - nebo že by nějaký úřednický šiml? No, každopádně Vám všem přeji pevné nervíky a držím moc moc palečky, ať už kopnete!!!! ;-)
Alko, tatík je dobrej - dělá jako kdybyste mu v tom "volném" bytě překáželi bo co - nebo to nechápu. Předpokládám, že nějaký nájem platíte ne, takže "vo co gou"? a neboj bezdomáči nebudete, kdyžtak se sbalíte a půjdete o dům dál ;-) Si to všichni představujou jako Hurvínek válku - zadlužení na celej život si chce sakra rozmyslet .... tož ono to bylo před několika deselitetíma jednodušší - byt třeba naši dostali, novomanželskou půjčku ve výši 30 tis. taky a zařídili tím celej byt 3+1 - dnes za to nekoupíš ani sedačku :-S ]-( takže co s tím? 8-( bych blila někdy když slyším kecy - nějak to zvládnete!!!!! ]-( ]-(
Ale co, musíme na všem vidět to pozitivní ..... hele, leze sluníčko :-D
no vidíš, všichní mě varovali před ouředním šimlem a my měli vyjadřovačky do 14 dnů hotový ... až na tu bláznivou elektriku, ale i ta dneska dorazila, a byla to naše chyba, že jsme se neozvali dřív.. takže náš šiml je spíš vítěz pardubický :-D :-D
mě zas vytáčí jak každej říká - proč stavíte, proč se zadlužujete, proč tak velkej ? - jako kdybysme měli na výběr... pokud teda nechcem zůstat v mikrobytě ... ano spousta lidí tak bydlí, ale já nechci ... a jsem ochotná pro to taky něco udělat ... jsem smířená s tím že nebudou nějakej čas dovolený, že nebudou hadříky, botičky, kabelky, to jsem byla schopná kdykoliv oželet, když bylo potřeba...
@kousinka No, taky jsem pozměnila rčení "Když se chce, všechno jde" na "Když se řve, všechno jde" 8-)
Neboooj, už jste jen kousek od tý startovací čáry (bagr, základy, betooon a taaak) ;-)
@alkapinka Hele, mít dvě stavební parcely a mezonet na Ruďáku, to už je jako moc hoogo fooogo :-D.
Stačí dvě věci z toho, přičemž ta jedna by měla být už bydlecí.
Podle mě bude ideální tuhle prodat (byť teda ne úplně výhodně) a z těch peněz se tak nějak zařídit a ono až se zahnízdíte (doslova), tak tatíkovi zjihne voko, uvidíš. Jestli ještě ségra nemá děti a ty teda vrhneš na svět první vnouče - uvidíš, jakej to bude dědoušek k zulíbání ;-)
@lucianek No to je dost, že nás taky přijdeš navštivit :-D :-D Jak se vede? :-)
ahojky hooolky:-)
@duckie jj jsem náročná:-D:-D hele presne jak si napsala, tak to mám v plánu:-) jedna se teda evidentáálně prodá- už ted, jelikoz mi konecne napsala realitka ze penize za rezervaci dorazili:-) jupajdá, takze pochybuju, ze cuknou- proc taky:-)
Tady si to stejne hodlám jeste malinko zutulnit:-) za to málo co z parcely vytezíme:-) zamaznem pár dluhu( porad se toho nemuzem zbavit) a to jeste málo nechám spát, až to bude potreba:-) v klidu zahnízdíme -a to doslova- a bude... ty velky luxusni parcely se nehodlám zbavit ani nááhodou:-) tam proste zestárnem:-)
a problem je vyresen.. já nevim co tatka zacal"hrotit".. sme snad jedinný najemnici z celýh hausu co mu ten nájem platí a taky mu ten byt veeeelmi zvelebujem:-):-)takze tak!:-)
@lucianek jj meli to daleko jednodussi a ted vsichni sezrali moudrost sveta.. já se proste ted na barák necítim, nemam na to, takze to proste odkládáme- jezis a co se deje? nic .. tak nevim co tak plaší... :-N
jezis doufám, že z našeho chrabroně se absolutne pokakáá :-) ( bohuzel jeste nic:-D)