Mám zkušenost s klasickou sklokeramickou varnou deskou a nyní vybírám indukci. V podnájmu máme obyčejnou indukční desku zn.Mora, bez jakýchkoli funkcí. Chtěla bych se proto zeptat jaké funkce využíváte a co je naopak zbytečné. Výrobci se předhání chytrými názvy a funkcemi, ale nevím, jestli při běžném vaření člověk vše využije. Stejně tak jsou v nabídce desky s kulatými plotýnkami a křížem, co je lepší? Budu ráda za jakékoli rady a tipy. ;-)
já vybrala Electrolux EHL7640FOK, hlavní věci, které oceňuji je, že má všechny 4 varné zóny stejně velké (na velký hrnec), nemusím přemýšlet, který hrnec kam dávám, případně se dají i spojit .... a super je časovač (na každou plotýnku zvlášť si můžu nastavit čas, za jak dlouho se vypne, takže když vařím těstoviny, vajíčka atd. nemusím hlídat hodiny).
Měla by mít i nějakou přetýkací pojistku (když přeteče hrnec, vypne se), ale ta teda (aspoň u mě) nefunguje spolehlivě a dost rychle. A rozčiluje mě, že začne deska pípat, když položím něco kovového přes ty ovládací části, třeba při krájení nůž, i když je deska úplně vypnutá (u zapnuté bych to chápala) - nějaká ochrana proti kovovým předmětům nebo jak se to jmenovalo.
Ahoj u indukce ja osobne vyuzivam funkce:
Booster - plotýnka jede na maximalní výkon - když potrebuju rychle přivest k varu vodu treba na testoviny
Stop/Go - varim a potrebuju odbehnout - všechny zapnute plotynky se snizi na minimum a kdyz prijdu vrati se do puvodniho nastaveni.
Dobry je kdyz má deska tzv. "slajter" (1..2..3..4.....) nez +/- -je to rychlejsi na ovladani (a primé ovladani pro kazdou plotynku)
Mam desku u ktere se da spojit dvě plotynky v jednu, obcas vyuzivam :-)
(u ruzvych vyrobcu se funkce muzou jmenovat jinak :-) )
Děkuju moc za tipy. ;-)
Líbily se mi tyto:
AEG HK 654400XB
a nebo tebou zmíněná @ekyticka Elektrolux EHL 7640 FOK. Takže už se jen ve finále rozhodnu, kterou z nich do kuchyně vybereme.