Pultový nebo šuplíkový mrazák?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je podle vašeho názoru do špajzu lepší pultový nebo šuplíkový mražák. Zatím jsme vybírali od značky Electrolux a přijde mi, že pultové jsou větší a s výrazně nižší spotřebou (např. na 220 l spotřeba 120 kWh/rok - A+++) než šuplíkové, nevýhodou ovšem je menší možnost organizace potravin, horší manipulace s nimi a větší prostorové nároky. Šuplíkové jsou pak dražší a např. na objem 166 l mají spotřebu 240 kWh/rok - A+. Máte někdo reálné zkušenosti, o které byste se mohli podělit? Případně nějaké postřehy, které mi zatím unikly? Podotýkám ještě, že v kuchyni budeme mít pouze lednici bez mražáku. Díky za odpovědi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budu případně ráda i za doporučení nějaké jiné spolehlivé značky, na Electrolux netrváme :-)
Odpovědět
@ivusek Měla jsem jak pultový, tak šuplíkový a do pultového už bych nešla. Sice má několik výhod-kromě toho, co jsi napsala, tak taky méně uniká chlad, ale je hrozně nepřehledný, pak už jsme to řešili různými košíky uvnitř, ale i přesto, občas to namrzlo, několikrát mi to skříplo prsty....prostě děs, ale možná jsem jen nešikovná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Děkuju za odpověď, já právě byla taky nakloněná spíš tomu šuplíkovému právě kvůli přehlednosti, ale parametrově samozřejmě vychází líp ten pultový. Nad košíky jsem právě uvažovala, jestli by ten problém vyřešily, ale z toho, co píšeš, mi přijde, že asi spíš ne :-D No asi se ještě podívám po nějakém tom šuplíkovém... :-)
Odpovědět
@ivusek Možná,kdyby nějaký šikovná chlap vymyslel nějakou vnitřní konstrukci...., ale já měla jen ty košíky a bylo to celkem na nic. Mámka má šuplíkový a úplně v pohodě, je sice menší, ale člověk má aspoň motivaci to jídlo taky spotřebovat. Mě se na dně kupily staré věci a když jsem pak mražák chtěla odmrazit, celkem jsem se divila, co za artefakty jsem tam našla, a než jsem je "vylámala" ven, taky to byla celkem fuška-i proto jsem odmrazování odkládala a situaci zhoršovala. ALe určitě se najdou lidé, kteří jsou pořádkumilovnější a mají přehled :-). Takže pokud nezabíjíte 2x ročně prase a nemáte farmu s jahodama a jiným ovocem, tak se vlezeš i do šuplíkového ;-) Já do nevého taky uvažuju o vestavěné lednici (kvůli velikosti)+šuplíkový mrazák ve spíži :-). A jakou lednici jsi vybrala?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek máme u rodičů oba, záleží jaké potraviny chceš uchovávat. V pulťáku je skoro celé prase, pytlíky jsou popsané, maso srovnané tak aby se v tom nemuselo hrabat. V šuplíkovým je zbytek a hlavně zelenina a ovoce. Oboje je Gorenje, u tchyně zase Zanussi, dle mého to je jedno co vybereš za značku, koukali jsme po velikosti a ceně a aby byly No frost ;-) to byla podmíka, typy z hlavy ale nevím.... Do špajzu bych dal šuplíkový co nejvyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @bamak No má to být spíš na pár kousků masa, ovoce, zeleninu, nějakou tu zmrzlinu, případně na zamrazení hotového jídla na nejhorší časy :) celé ani půlku prasete tam neplánuju, spíš fakt nějaké ty drobnosti. Předběžně jsme vybrali tento http://mraznicky.heureka.cz/bosch-gsn..., sympatická je i cena, nechci do toho vrážet nějaké horentní sumy, podle specifikace by měla být no frost. Ten pultový asi vzdávám, i vzhledem ke svému těhotnému stavu, předklánění mi už teď nedělá extra dobře a bude hůř :-D Každopádně děkuju za podnětné komentáře, pomohlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Ledničku jsme vybrali tuto http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=E.... Elektrolux jako značka je mi sympatická a mám na ni i dobré reference. Má i nulovou zónu, o které jsem nějaký čas polemizovala, ale nakonec jsem se pro ni rozhodla na uchování masa, ať už syrového, nebo nějak tepelně upraveného. Tak snad od nulové zóny nemám přehnaná očekávání, nerada bych byla zklamaná :-) Každopádně mají stejnou i bez té nulové zóny pro ty, kdo na ni nevěří :-) Původně jsem chtěla americkou, ale vadilo mi, že se dělají jen v hloubce 70 cm (aspoň jsem tenkrát takhle všechny našla), jsou drahé jak potvora a v kuchyni zabírají spoustu místa. Takže jsme to nakonec vyřešili externím mražákem ve špajzu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek jo ta asi vypadá dobře, píšeš, že chceš jen na drobnosti tak i ten objem by moh stačit, my máme přes 200l ;-) cca 185 výška, tenhle je menší...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Já mám většinou megalomanské sklony, ale snažím se krotit :-D Tohle by měl být výsledek, tak doufám, že bude tak akorát... Ale to ukáže až čas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám velký šuplíkový Bosh skoro dva roky...spokojenost..rozhodně přehlednější než pultový, co jsmě měli doma u rodičů.
Odpovědět
@ivusek Vypadá dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám šuplíkový, přišel mi praktičtější. Uchovávám v něm maso pro psa, maso pro nás, nějaké mražené věci (zeleninu, jídlo, pizzy apod.). Zn. Gorenje.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
taky máme v kuchyni jen lednici a mrazák mám v komoře, šuplíkový, rozhodně zabere míň místa a je přehlednější a na něm mám položené vždy plato vajec a vzadu medy, takže je prostě praktičtější na pulťák nedáš nic...elektrolux máme snad vše :-)
Odpovědět
@ivusek Pozor na tu electroluxku, ma sirku len 55cm. Vnutorny priestor bude hodne blbo vyuzitelny....
Odpovědět
Profilova fotka
No je to holt vestavná lednice. Dívala jsem na jiné značky a přijde mi, že u vestavěných jsou ty rozměry plus mínus centimetr stejné, asi se tam toho moc vymyslet nedá. Volně stojící jsme nechtěli, menší šířka a hloubka je daň za tento luxus :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?