Mate prosim niekto skusenosti s rurou Electrolux EOC3430COX (http://pecici-trouby.heureka.cz/elect...
Neviete, aka je maximalna teplota pri peceni? Nikde to neviem najst...
A je pravda, ze pri pyrolyze je treba odmontovat vysuvy? Ako je to narocne? Ste spokojni s funkciou pyrolyzy?
Diky za kazdy nazor :)
@petkula Ja som poslednou dobou dost v zahranici, tak ma s nou viac skusenosti moj priatel. ten napisal recenziu sem: http://pecici-trouby.heureka.cz/elect...
Celkom ma prekvapilo, ze ruru hodnoti tak negativne. Ano je pravda, ze ma taky nejaky zvlastny povrch ktory vyzera ako plast, ale to bude mozno ta ochrana proti odtlackom prstov (ozaj nic nie je vidiet). No a je pravda ze raz pri peceni zacala nejak rezonovat, ale za celu dobu som to videla len raz.
Ruru mame kratko, takze pyrolyzu sme zatial neskusali.
Vysuvy mi pridu ok, i ked tie teleskopicke som asi este ani neskusala (namontovali sme ich az neskor).
Ja by som povedala, ze rura je ok, ja som s nou nezaznamenala ziadne problemy... Ale neskusala som ziadne extra funkcie, proste horny+spodny ohrev na danu teplotu, no a fajn je ze ked sa vlozi jedlo do rury tak sa da vynulovat casovac, tak mi to tam potom ukazuje ze ako dlho sa to uz pecie... no a potom sa da napr nastavit ze nech pecie este 5 minut a potom zacne pipat... Ale to uz ma mozno teraz kazda rura... Ako vravim, ja k nej nemam pripomienky...
Máte někdo zkušenosti s pyrolitickým čistěním vestavné trouby?Netrpí vysokou teplotou při zapnutí pyrolýzy skříňka ve které je trouba zabudovaná?Uvažuji o koupi takové trouby,ale mám obavy,aby se od velké teploty neožehly desky skříňky.
@lireli My sme pyrolyzu skusali zatial len raz. A pri tom sme neskumali skrinku, ze ci je nejak extra horuca alebo nie. Kazdopadne kedze sa jedna o vestavnu troubu, ktora je urcena pre zabudovanie, tak by som ocakavala, ze to budu mat nejak osefovane. Okrem toho vacsina dnesnych rur ma zabezpecenie ze pri peceni sklo spredu nie je horuce, takze by som predpokladala, ze nejak zabezpecili aj tu pyrolyzu. Okrem toho by mala mat skrinka nejake odvetravanie, idealne hore aj dole... Potom by to snad problem byt nemal, obzvlast ak clovek nevyberie uplne smejd znacku.
Ja mam Electrolux s pyrolyzou a byla to jedna z nejlepsich koupi:-). Je to uzasna funkce. Dvirka ani skrinka horka nejsou, pouze je u trouby trochu teplo;-). Ale cisteni ideal:-)
@sabcav protože pyrolýza funguje na nějakých ted už nevím přesně 400stupňů??funguj dobře v případě malých nečistot,ale pokud se do trouby vyleje neco většího a chtěla by jsi to vyčistit pyrolkou tak ti to způsobí to že se ti to na stěny uplně připeče a už to nikdo neodstraní,pak teda s tím souhlasil i manžel(topí v městské teplárně)a funguje to na stejným principu abych odstranila pak to připečený potřebuju minim. 1000stupnů,takže mi oba řekly že je to sice hit ale za ty prachy maly divadlo a zbytečně vyhozený
@ratatooy jsem chlap, tak se nebudu se ženskou hádat, když nevím, co by se mohlo do trouby vylejt, ale pokud u něčeho hrozí, že se může v troubě vylejt, tak dám pod to třeba ještě plech nebo něco, aby se to nevylilo na dno trouby. Pravdou ale je, že tolik praktických zkušeností nemám.
Jsme stejně staří, tak si budeme tykat, ne? ;-)
@ratatooy to ano, já také vařím a baví mě to a možná i víc, než mojí ženu, ale nebudu se hádat s tebou, se ženou v domácnosti, která si přivydělává pečením. Takže máš určitě více zkušeností, než já
Je jasný, že kdyby mi vyteklo těsto na dno trouby, tak se upeče už v průběhu pečení a pak ho seškrábnu. Nenechám ho tam se škvařit dalších x pečení a pak pustím pyrolýzu.
My tuhle troubu máme. Jsem s ní velmi spokojená. Pyrolýzu jsem teda ještě nezkoušela, ale určitě na ni taky dojde.
@ratatooy
Clovek ak nie je uplny ignorant, tak technika mu dokaze vo vela veciach pomoct. Ak clovek je blby, tak mu nepomoze nic.
Ano, v navode k tejto elektroluxke sa pise, ze mas hrube necistoty odstranit rucne a potom zapnut pyrolyzu. To iste robim aj ked nakladam veci do mycky. Aj napriek tomu stale povazujem mycku za ucinne zariadenie a to plati aj pre pyrolyzu. Dufam, ze analogia je jasna.
tak tahle trouba mi podle mých požadavků vyšla jako jedna jediná vyhovující, a vzhledem k tomu, kolik je tady vašich pozitivních reakcí, jsem pro ni rozhodnuta... :-D ješte dotaz, teleskopický výsuv je ve výbavě nebo jste si dokupovali? Na internetu u popisu trouby není uvedený...
@deto_oesya díky za info... máte u toho vestavnou mikrovlnku? mne stačí nějaká levnější, jen na ohřev, ale aby k tomu trochu pasovala... a dávat za mikrovlnku víc než za troubu, to opravdu ne 8-)