Ahoj, řešíme jaký vývod digestoře zvolit. Máme bílou fasádu a bojíme se, že pokud bude vývod bokem, tak se fasáda časem zničí. Vývod střechou by se nám líbil víc, vím že je to dražší řešení, prý se tam musí udělat odpad kvůli kondenzující vodě. Co máte vy? Popř. máte někdo v bílé fasádě vývod digestoře, není fasáda zničená? Děkuju :)
Každé má své pro a proti, u vývodu střechou bych viděla mínus v tom kondenzu a u vývodu fasádou, který máme mimochodem my :-D , vidím problém v tom, že když je hodně větrno, tak se vítr dostane až do té roury a šíleně to mlátí, i když je mřížka zvenčí a klapka uvnitř, dělá to prostě strašnej randál . O zničené fasádě zatím nevím.
@vitkovi obecne se doporucuje mit vyvod z digestore co nejkratsi a s co nejmensim mnozstvim kolen. Kazdy metr trubky a kazde zahnuti snizuje ucinnost digestore.
Ano, i tohle nám bylo řečeno, proto to máme z kuchyně rovnou ven a je pravda, že na účinnost si teda nemůžu stěžovat. Ty rány mi vadí až nejvíc, ale už si asi začínám zvykat :-D
Má někdo prosím zkušenost s vývodem přes stěnu nad kterým je podbitím? Vývod mi vychází cca 30 cm pod podbitím a mám obavu, zda se tam nezačnou dělat nějaké fleky apod.
Děkuji