Odpověď na příspěvek od jiriver:
Hoj. Rád bych postavil cca 5 chatiček max do 30m2… @jiriver Povolení budete potřebovat v obou případech. Riziko samozřejmě je, záleží na místních podmínkách, zejména na územním plánu a dopravní a technické infrastruktuře. Nejrozumnější co můžete udělat, je zajít na konzultaci na stavební úřad.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@jiriver Povolení budete potřebovat v obou přípa… @jozkakomosny Děkuji za odpověď. Takže nejlepší postup bude? : 1. objevit pozemek. 2. zajít na místní úřad a zeptat se na místní podmínky. Pokud bych znal lokalitu, mohu i obráceně. Ještě malý dotaz, tyto stavby (doplňkové) mohu stavět jen pokud už na pozemku stojí nějaká budova. Jsem omezený tím, že sháním prostor s ele. co nejdál od lidí, kde bude klid atd. Sháním přesněji sad, třeba někde v údolí na stráni. Tam je možnost, že tam žádná stavba nestojí. Je možnost i tak něco vůbec postavit? Dostat vůbec povolení, když tam nebude stát již budova? Nechci stavět nic s pevným základem, max něco na pilotech. Jednoduché dřevěné Eko. chaty s ele. vodou a wc. Nebo nakonec bude jediná možnost sehnat něco na kolech (pokud i k tomu nebudu potřebovat povolení :-D) A nebo zas záleží jen na místním uzemním plánu. Můj plán je koupit a využít ,,čistý" nevyužitý prostor, který se třeba vzhledem k terénu, nedá nikterak jinak využít, než na ovce apd. Zachovat jeho klid. Asi by to chtělo nějakého ,,stavebního" poradce, bolí mě z toho mezi ušima :-) Díky JiříOdpověď na příspěvek od jiriver:
@jozkakomosny Děkuji za odpověď. Takže nejlepší … @jiriver Obávám se, že takový pozemek, jaký si představujete, bude tzv. nezastavitelný. V každém případě je správný postup vytipovat si pozemek a pak zajít na stavební úřad na konzultaci. A jen poznámka: Je úplně jedno, jestli to bude mít pevný základ nebo ne. I pokud to bude na kolech, tak budete potřebovat nějaké přípojky a povolení. S největší pravděpodobností vždy narazíte na územní plán.