Ahoj, 28.11. jsem podal podklady pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení. 30.11. SÚ přerušil řízení a chtěl doložit nějaké podklady. Ty jsem 20.2. doložil.
Chtěl bych se zeptat, zda je SÚ povinen do nějaké doby zahájit přerušené řízení a podat výzvu na námitky sousedů nebo to může na SÚ ležet "až navěky"? Jde na toto použít §6 správního řádu? (Správní orgán vyřizuje věci bez zbytečných průtahů. Nečiní-li správní orgán úkony v zákonem stanovené lhůtě nebo ve lhůtě přiměřené, není-li zákonná lhůta stanovena, použije se ke zjednání nápravy ustanovení o ochraně před nečinností.) Počítají se do zahájené doby řízení i ty dva dny mezi 28. a 30.11.?
Máme tak trochu problematického úředníka, tak zjišťuju. Děkuji
U nás je psáno, že mají 15 dní na vyjádření. Na obálce, kterou jsme převzali je napsáno, pokud ji do 10 dnů účastník nepřevezme, bere se jako doručená. Takže jestli to chápu správně, pokud nikdo nevznese námitky, tak max doma má být od začátku 60 dní. Nikdo nic nevznese, protože naivně jsem si souhlasy sehnal a nechal podepsat usazení domu na pozemek a všichni souhlasili.
@pavelll12 Ano do 60 dní musí vydat rozhodnutí, potom nabývá ještě právní moci. Doklad o zaplacení správního poplatku musíme doložit na SÚ (i když nechápu na co), nevím, jak je to u vás.
@pavelll12 Jsem téhož názoru, že to lze dohledat pomocí VS, my ale máme přímo v oznámení o zahájení řízení, že doklad o zaplacení doložit musíme, bohužel náš úředník si lehce libuje v buzeraci ;)