Nečinnost stavebního úřadu

Zdravím stavebnící, chtěl bych se zeptat jestli tu je nějaký způsob jak rozhýbat stavební úřad k vydání stavebního povolení. V mém případě se řízení táhne už několikátým rokem a před pár měsíci jsem podal poslední požadované dokumenty požadované ve výzvě SÚ, očekával bych, že mi povolení vydá, když dle jejich slov je vše v pořádku a není tu už žádná překážka. Bohužel je od té doby ticho po pěšině a já stále nevím na čem jsem. Uvědomuju si, že je teď všude bordel kvůli novému stavebímu zákonu, ale na druhou zase nechci čekat další roky, to bych se už nemusel reálně dočkat. Co jsem slyšel tak na úřadě jsou dost hákliví na právníky nebo nějaké stížnosti, ale když nepomáhá pravidlené dotazy stavebníka. Předem děkujij za rady. Hezký večer.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od truho:

Zdravím stavebnící, chtěl bych se zeptat jestli …
@truho Bez znalosti Vašeho spisu nelze rozumně poradit. Pokud se ale řízení vede již několik let, určitě to má věcný důvod. Pokud máte zájem o radu, zkuste mně poslat SZ, přiložte poslední výzvu SÚ a usnesení o přerušení řízení. A pomohl by i stručný popis předchozí komunikace s SÚ.
Odpovědět
No tak asi se třeba jen ptát a otravovat je každý týden nebo měsíc :-D Ale taky si myslím že to prostě musí mít nějaký pádný důvod proč se to tak dlouho tahá. To zas oni si nemůžou dovolit to natahovat jen proto že se jim nechce.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od truho:

Zdravím stavebnící, chtěl bych se zeptat jestli …
@truho z vlastní zkušenosti mohu říci, že to nemusí mít pádní důvod, aby bylo řízení zdržováno, a to i několik let. Můžeš se ozvat, můžeš poslat i právníka, ale pak uvidíš, zač je toho loket. Jak se říká, s kloboukem v ruce obejdeš celý svět. Zbývá jen žebrat a žadonit. Na dálku se omlouvám všem slušným úředníkům, já jsem jich moc nepotkala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?