Žádáme o územní souhlas na stavbu oplocení. Spolumajitel sousedního pozemku má trvalé bydliště na obecním úřadu, ale není k nalezení. Od ostatních majitelů pozemků souhlas máme. Jaké máme možnosti? Řešil to tu někdo?
Děkuji
Nebylo by řešení udělat z územního souhlasu stavební povolení, kde je šance, aby se okolní vlastníci vyjádřili a když se nevyjadri je to automaticky souhlas?
Nevím jestli je to ještě aktuální, ale třeba se to bude hodit někomu jinému. Měli jsme úplně stejný problém. Chtěli jsme stavět na ohlášku a sousední pozemek měl člověk, bílý kůň, který vlastnil vedlejší - les. Adresu měl také na obecním úřadě. Dopis se vrátil zpět, že je adresát neznámý. Přitom stačilo jen to, že si dopis v úložní době nevyzvedl. Toto stavebnímu úřadu stačilo. Volala jsem na zmíněný obecní úřad jak je možné, že když tam má někdo trvalý pobyt vrátí se obálka s tím, že je adresát neznámý. Vysvětlila mi, že si to tak pošťáci usnadňují a hned tam dávají tyto razítka a posílají to zpět. Proto jsem volala na místní poštu, vysvětlila jsem o co jde, poslali jsme to znova a vrátilo se nám to se správným razítkem, že si to adresát nevyzvedl. a to stačilo. Ale v té úložní době jsme nezaháleli a dali do vyhledávače jméno majitele pozemku, vyskočilo nám několik variant včetně tel. čísla. Tel nebral, ale když jsem mu napsala sms s vysvětlením co a proč potřebuji, ozval se mi, nahlásil adresu, kde bydlí, poslala jsem mu to na tuto adresu ještě jednou, vrátil mi to zpět a měli jsme to dvakrát. Zní to jako červená knihovna, ale opravdu to tak bylo. Vzhledem k tomu, že byl tento člověk proifláknutý na internetu bylo to docela jednoduché. Zarazilo nás akorát jednání úřadu a pošty, jak si práci usnadňují. Ve skutečnosti bydlel snad ve vedlejší ulici od obecního úřadu, byla to malá obec, takže se snad všichni znali, ale úřednice tvrdí, že o něm nic neví a proto mu tam ani nenechávají poštu.