Dobrý den ,
Zahájil jsem stavbu , s povolením stavby , najednou soused začal delat zle s tim ze dával námitky . Námitky jsem prvni varku vyřešil , kdyz na urade me řekli ze je opět neco špatně tak jsem to nahlásil projektantovi . Po opravě vsecko jsem vzal a odnesl , soused přišel a znova mel nějake námitky , tak jsem to vzdal, a uz to resi právníci , chci se zeptat jaka je částka kdyz budu stavět dal , tedy stavba na černo . Povoleni mam, ale zastavena činnost . Delam uz asi 3 měsíce zmena stavby ale bouzel soused nechce asi abych stavěl ,
Děkuji
Přesně jak píše petros4, souhlas nebo povolení je, všichni měli tudíž možnost se vyjádřit. Pokud úřad něco chce a komunikuje, je dobré ověřit si, že jedná v souladu s právem, a zařídit se podle toho, ale jak je stavební povolení, musí být jasné, že zdržení ohrožuje koordinaci, prodražuje stavbu atd. Tož pokud by ale fakt podle práva došlo k prolongaci, asi bych chtěl následně kompenzaci. Ne-li, stavěl bych dál.
Další možností je udělat sousedovi nabídku, kterou nebude moci odmítnout 8-) Držím palce ať to dobře dopadne a k tomu "zastavení činnosti" na to bych se podíval do stavebního zákona.
otázka je tak nějak položená, že tomu tady asi nikdo nerozumí, píšete první várku námitek - jakých? jaké jsou další námitky že musí zasahovat i projektant? Soused může mít pouze námitky pokud něco neděláte tak jak máte (dle SP a SZ) a to byste měl, jinak jste jednoduše v průšvihu nškdy i pod pěkně tučnou pokutou.
Každopádně soused, že něco nahlásí, tak neznamená automaticky stop stavbě, stop stavbě může dát jen SU nebo IP.
Taky tomu moc nerozumím, odvolal se ještě v lhůtě, než povolení nabylo právní moci? Pokud ano, bohužel má na to právo, pokud ne, jeho chyba, jestli postupujete v souladu s projektem, nemá vám do toho, co kecat.