Dobrý den,
pokud bychom se v průběhu výstavby rozhodli, že chceme místo klasického elektrického kotle tepelné čerpadlo vzduch/voda, jak je to s povolením?
V projektu, na základě kterého jsme získali stavební povolení se tepelné čerpadlo neřešilo. Co je potřeba udělat, pokud bychom se pro něj rozhodli dodatečně?
Volal jsem na stavební úřad a hlavní je prý ta hygiena, která k tomu dá stanovisko na základě údajů o hluku. K tomu musíme dodat situační nákres s umístěním toho čerpadla. Souhlas sousedu má být podle toho, jaká bude uvedená hlučnost TČ a jak daleko to od nich bude.
Taky jsem měnil z plynu na TČ. Potřeboval jsem jen měření hluku a pak to donést na hygienu o změnu stavby před užíváním. Na úřad pak to jejich vyjádření a zakreslit na půdorys. Souseda jsem já nepotřeboval.
@molanmolab skutečné měření, měřil v různých vzdálenostech, a pak u sousedů na zahradě před jejich oknem které mělo výhled na TČ. U mě to byl jeden soused přes veřejnou komunikaci, zbylé dva sousedy vedle mě neřešil. Stálo to myslím 8.000 Kč