Terenni prace pro splneni stav. povoleni

Dobry den, blizi se nam konec lhuty stavebniho povoleni. Planujeme zakladovou desku na jaro roku 2025 kvuli financim. Musime zahajit nejakou terenni praci aby sme splnili lhutu povoleni. Muzeme pred zimou skrabnout zem kde je vytycena zakladovka? Nebude vadit pocasi pres zimni mesice? Nebo je lepsi udelat nejakou diru mimo zakladovku? Dekuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od gaston1994:

Dobry den, blizi se nam konec lhuty stavebniho po…
@gaston1994 Zacněte kopat základy, to úplně stačí. Přes zimu to nemá čemu vadit. Ale musí to být základ, skrývka nestačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Kopat základy, bez betonování na zimu je blbost. Celý se to zbortí, bude se to muset kopat znovu a padne tam víc betonu. To radši tu díru mimo desku.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a jinak stavbu lze zájit např. i jejím vytyčením.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Jo a jinak stavbu lze zájit např. i jejím vytyčen…
@pyramis Na to pozor, to v žádném případě nestačí. Judikaturou je to už dlouho vyřešeno, za zahájení stavby se nepovažuje ani vytyčení, ani skrývka ornice. A samozřejmě nestačí ani nějaká díra mimo základy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@gaston1994 Zacněte kopat základy, to úplně stač…
@jozkakomosny @gaston1994 Skrývka stačí....protože je to započatí stavebních prací vedoucí k provedení povolovaného díla. Podívejte se do metodiky pro SÚ...většina z nich se řídí dle tohoto. Máte staré noty:-)
Odpovědět
Začnete kopat základy - tím splníte povinnost, např. máte hloubku 80 cm základového pasu a víte že letos již betonovat nebudete ( ani ty pasy ), tak prostě vykopejte základovou rýhu třeba jen 50 cm a zbytek do potřebné hloubky by jste dodělali přístí rok. Ale samozřejmě je třeba počítat s tím, že tam bude pršet, bude tam sníh, takže se boky budou bortit. Třeba zvářit řešení, že by jste udělali třeba jen základové pasy, které by jste vybetonovali a příští rok by jste na ně navázali ztraceným bedněním do potřebné výšky a pak základovou deskou. Kdyby jste zabetonované pasy dostatečně na zimu ošetřili ( zakryli ) tak se s nimi nemůže nic stát. To je můj názor.
Odpovědět
Ještě tu stavbu nějak zabezpečte. Aspoň páskami a choďte to kontrolovat, zda drží. (Budete je asi muset co 14 dní dělat nové) ať vám tam do díry někdo nezahučí. Jak už někdo psal, pokud máte pasy 80 cm, kopl bych je 50 cm a zbytek jak se začne naplno. Že se vrch zhroutí je sice nepříjemné, ale nebude to taková tragédie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@jozkakomosny @gaston1994 Skrývka stačí....protož…
@panlorenc Skrývka nestačí, judikatura je jednoznačná a není to nic nového. Těžko lze uvěřit, že by někdo vydal metodiku v rozporu s judikaturou Nejvyššího správního soudu. Můžete sem dát odkaz?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@jozkakomosny @gaston1994 Skrývka stačí....protož…
@panlorenc Asi jste zaspal dobu. To, že skrývka není zahájení stavby, řekly soudy před více než deseti lety. @milanq Lorenc sem žádný odkaz nedá, protože žádný neexistuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?