Dodatečná montáž venkovních žaluzií

Profilova fotka
Ahoj, pokadil jsem to a nedal jsem hned při stavbě venkovní žaluzie/rolety. Řešili jste to někdo dodatečně? Který systém/výrobce je na to vhodný? Nemám u oken dovedenou elektřinu pro ovládání, takže manuální ovládání - to by nebyl problém. Asi bysme je používvali jen přes největší horka. Dům je zateplen 20cm EPS. Samozřejmě by bylo ideální do fasády nezasahovat - ideálně tam jen vydlabat nějaké kapsy a do nich to všechno schovat. Jsme na kopci, kde na podzim fakt hodně fouká, tak aby to moc nerachotilo také. Díky za rady.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od antonio222:

Ahoj, pokadil jsem to a nedal jsem hned při stavb…
@antonio222 Máme montované dodatečně a určitě bych zapřemýšlela nad elektrickými. Do fasády se nemusí zasahovat vůbec - montuje se na povrch, akorát ti to vezme kousek z výhledu okna. Co se týká elektřiny, tak to nejběžněji vezmou ze zásuvky, která je nejblíž - buď vedou kabel tenkou lištou, nebo zaškrábnou pod omítku. Nedávno jsem viděla i solární rolety - k těm nepotřebuješ přívod 230V, ale netuším jak fungují. Jo, a jinak jsme měli žaluzie ovládané manuálně a už bych to nikdy nechtěla. Jednak to ovládání je fakt hnusné, ale hlavně strašně nepohodlné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od antonio222:

Ahoj, pokadil jsem to a nedal jsem hned při stavb…
@antonio222 videla jsem i zaluziove schranky jen pod omitku
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@antonio222 Máme montované dodatečně a určitě byc…
@kekita Souhlas s tim,co pise Kekita-nedavno jsme si nechali dodatecne taky,namontovat venkovni roletu na vychodni stranu do fr.okna, desne tam pralo dopol.slunko,vnitrni hlinikove zaluzie byly uplne horke. A mame tedy elektrickou na dalkac,pohoda a neskutecna uleva! Pokud mate vetrno, doporucuji se spis rolety,zaluzie pri vetru pry rachoti dost.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za rady!
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od catle:

@kekita Souhlas s tim,co pise Kekita-nedavno jsme…
@catle Záleží aký typ žalúzií. T-80 sa nedovrú k sebe ani pri maximálnom sklopení, tudíž nebúchajú. A to máme žaluziu 2,9x2,5m veľkú v jednom kuse. Z-90 sa zacvaknú do seba, tak tie by mohli, ale nech potvrdí niekto, kto ich má.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@antonio222 Máme montované dodatečně a určitě byc…
@kekita To, že to tak trochu ubere z výhledu, bych vůbec neřešil. Elektrické jsou nejlepší možné řešení, jiné bych ani nechtěl, popravdě. 😇
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?