Rolety

Zdravím stavim bungalov z 25 ytong + 16 polystyren jak tam zabudovat kastlíky na rolety venkovní aby tam nebyl tepelný most ?
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkajn Ahoj, tohle je otázka především na projektanta. Ten by s tím měl už počítat při navrhování konstrukcí. Nicméně nepíšeš jaké máš kastlíky, jaké překlady atd..chce to víc rozepsat. Taky jaká je fáze stavby ?
Odpovědět
Zacinam stavět překlady ytong nop kastliky nemám žádné ted si manželka vzpomněla že by chtěla venkovní rolety tak přemýšlím jak to vymyslet
Odpovědět
Pokud uvažujete o roletách - tak ty potřebují o něco širší kastlík, než je originál kastlík od Ytongu ( tedy, záleží také na tom, jakou máte výšku okna - prostě jde o to, aby se do toho kastlíku vešla roleta fyzicky stočená ). Také jsme uvažovali o roletách, ale ty jsme nakonec zavrhli a šli do žaluzií. U montážní šířky tvárnice Ytong 250 + 16 cm zateplení, nevím jak chcete řešit umístění podomítkových kastlíků - kastlík sám o sobě má nějakých 164 - 165, no a když přidáte 250 tvárnici, tak jste na 414 - 415 cm, no a zdivo s EPS máte dohromady 410 cm, tedy s kastlíkem jste o 4 - 5 cm v přesahu. A to počítáte s žaluziovým kastlíkem - když budete chtít rolety, měli by jste mít širší kastlík a to navíc vůbec neřešíte žádný tepelný most. Za mně tato varianta nejde. Buď by jste musel použít silnější izolant na celou stavbu, nebo u oken kde chcete kastlíky tyto částečně - nebo zcela přiznat, tak, že budou montovány zvenčí.
Odpovědět
@franti_p Aha děkuji za odpovd podívám se tedy po přiznaných kastlíkách jak to vypadá .
Odpovědět
@jirkajn Ještě bych doplnil - pokud máte menší okna a použil by jste nad okny překlady NOP 200 + izolant + kastlík 164, tak by Vám tam zbylo něco málo kolem cca 5 - 6 cm na izolant - např. Kooltherm, který má mnohem lepší tepelné vlastnosti než EPS, XPS. Záleží jak máte řešené nadpraží v projektu, jak máte projektovaný věnec. Ale ty NOP 200 jsou kvůli menšímu zatížení spíš na užší okna, takže to moc na použití podomítkových kastlíků nevidím. Zeptejte se svého projektanta jak to řešit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?