Samonosné žaluzie

Dobrý den. Chci se zeptat, zda máte někdo na oknech samonosné žaluzie. Jedná se o kompletní výrobek, který se připevňuje přímo na okno. Vyjde to docela levněji než žaluzie, které se dělají nejprve kastlík a pak zapravení špalety s kolejničkou. Prosím o případné zušenosti. Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od satinst:

Dobrý den. Chci se zeptat, zda máte někdo na okne…
@satinst Mám a je to výborná vec. Určite by som nerobil nič iné, ale teda čo som mal nacenené, bola to tá drahšia varianta. Nepočítam nezmyselné predražené purenitové boxy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od satinst:

Dobrý den. Chci se zeptat, zda máte někdo na okne…
@satinst jaká je hloubka toho řešení? dá se to zateplit a omítnout? protože ta celková velikost (hlavně) výška kastlíku tady je vcelku otřesná podle fotky.... a pokud si to chcete dělat sám, tak toto řešení vypadá nejjednodušejí. @roman_ ten "nesmyslně předražený purenitový box" je cca 2500 bez DPH za kus, ale chápu, že v ceně domu třeba 6-8 milionů je to hrozně moc :) my máme nakonec hliníkový kastlík kvůli tomu, že purenit potřebuje aspoň 20 cm zateplení a já mám jen 18. z pohledu tepelných mostů a roztažnosti považuju purenit za chytré řešení, ale každý ať si dá co chce...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

@satinst jaká je hloubka toho řešení? dá se to za…
@mxm1919 A aký tepelný most to konkrétne rieši? Za ten plech môžem vložiť ďaleko lepší a lacnejší izolant. Rozťažnosť beriem, ale mám ho schovaný celý pod omietkou, takže nie je problém. A nie je problém ani dať tam dilatačnú medzeru. A najväčšia výhoda plechu je, že nemusím zložito riešiť upravu vnútorného povrchu boxu, ktorý občas vidieť je. Nejde o cenu, ale prečo platiť viac za horšie riešenie.
Odpovědět
Samonosné žaluzie mají čistý, minimalistický vzhled, neboť nepotřebují tradiční kotvení na strop nebo na okno a ta instalace je mnohem jednodušší. Pokud se rozhodneš pro samonosné žaluzie, nemusíš se trápit s instalováním těžkých konstrukcí na strop nebo rám okna. Jsou kompaktní a šetří prostor. Takže za mě rozhodně ano. Takovou nevýhodou těchto žaluzií vidím asi jenom to, že mají omezenou nosnost. To znamená, že pro velmi velká okna nebo těžší materiály může být zapotřebí jiná forma podpory.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zden77:

Samonosné žaluzie mají čistý, minimalistický vzhl…
@zden77 Na okno vysoké 2 m a široké 2,5 m to šlo bez akýchkoľvek dalších podpor, sedí to iba na krajoch na vodiacich lištách a váhu to má slušnú. Takže na väčšinu okien to bude úplne bez problémov.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?