Odpověď na příspěvek od satinst:
Dobrý den. Chci se zeptat, zda máte někdo na okne… @satinst Mám a je to výborná vec. Určite by som nerobil nič iné, ale teda čo som mal nacenené, bola to tá drahšia varianta. Nepočítam nezmyselné predražené purenitové boxy.Odpověď na příspěvek od satinst:
Dobrý den. Chci se zeptat, zda máte někdo na okne… @satinst jaká je hloubka toho řešení? dá se to zateplit a omítnout? protože ta celková velikost (hlavně) výška kastlíku tady je vcelku otřesná podle fotky.... a pokud si to chcete dělat sám, tak toto řešení vypadá nejjednodušejí. @roman_ ten "nesmyslně předražený purenitový box" je cca 2500 bez DPH za kus, ale chápu, že v ceně domu třeba 6-8 milionů je to hrozně moc :) my máme nakonec hliníkový kastlík kvůli tomu, že purenit potřebuje aspoň 20 cm zateplení a já mám jen 18. z pohledu tepelných mostů a roztažnosti považuju purenit za chytré řešení, ale každý ať si dá co chce...Odpověď na příspěvek od mxm1919:
@satinst jaká je hloubka toho řešení? dá se to za… @mxm1919 A aký tepelný most to konkrétne rieši? Za ten plech môžem vložiť ďaleko lepší a lacnejší izolant. Rozťažnosť beriem, ale mám ho schovaný celý pod omietkou, takže nie je problém. A nie je problém ani dať tam dilatačnú medzeru. A najväčšia výhoda plechu je, že nemusím zložito riešiť upravu vnútorného povrchu boxu, ktorý občas vidieť je. Nejde o cenu, ale prečo platiť viac za horšie riešenie.Odpověď na příspěvek od zden77:
Samonosné žaluzie mají čistý, minimalistický vzhl… @zden77 Na okno vysoké 2 m a široké 2,5 m to šlo bez akýchkoľvek dalších podpor, sedí to iba na krajoch na vodiacich lištách a váhu to má slušnú. Takže na väčšinu okien to bude úplne bez problémov.