Somfy rádiové ovladače

Profilova fotka
Ahoj všem, sháním zkušenosti těch z Vás, kdo mají ovládání stínící techniky prostřednictvím rádiově ovládaných motorů Somfy. Budeme mít screenové rolety a řešíme, jestli zvolit "klasiku" dráty, nebo risknout rádiové ovládání. Firma doporučuje bezdrát, já mám trochu obavu z toho, aby to dobře fungovalo, přecejen klasické propojení drátem je "blbuvzdorné". Na druhou stranu máme vápenopískové zdivo, někde i železobeton, takže by bezdrátové řešení bylo jednodušší. Jen dodám, že inteligentní domácnost neplánujeme. Máte někdo zkušenosti? Moc díky!
Odpovědět
Vsetky zaluzie od Climaxu mam pohanane motormi Somfy s RTS signalom (v case ked som instaloval, IO este nebolo alebo bolo uplne nove). Po 10 rokoch hlasim, ze vsetko funguje bez problemov. Jedine teraz nedavno som kupoval novy hlavny 16 kanalovy ovladac, lebo uz sem tam nereaguje a musim s nim pohrkat :) Vedlajsie ovladace stale funguju v pohode.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rencinka87:

Ahoj všem, sháním zkušenosti těch z Vás, kdo mají…
@rencinka87 u bezdrátu máš dražší motor asi o 5 tisíc. Ale na druhou stranu to zase můžeš spárovat s tahomou a ovládat na dálku. My sice nemáme screenové rolety, jenom obyčejné alu, ale všechno funguje tak jak má. Velkou výhodu bezdrátu vidím v tom, že nemusíš obcházet jednotlivé okna, ale když chceš např. ráno odtáhnout všechno najednou, tak to uděláš na zmáčknutí jednoho tlačítka. Nebo si to můžeš načasovat pomocí tahomy. Máme je už cca 5 let a fungují bez problémů. Občas se třeba stane, že při centrálním tlačítku se nějaké okno nezavřelo, ale bude to asi tím, že máme fakt velký dům a ty dosahy jsou asi na hranici... Pak stačí jenom zmáčknout podruhé.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?