Ahoj,
právě jsem dostal cenovou nabídku na komplet střechu tzn. krov,palubky, dřevěný strop (jen část pochozí), krytina, klempířina. Musím říct, že jsem nemile překvapený. Zadal jsem poptávku místní firmě a cenová nabídka je 520 tis. Máme valbovou střechu cca 200m2. Je pravda, že nemáme klasický čtverec či obdélník, ale takové T (výčnělky jsou minimální). Tady vím, že to bude o něco dražší. Co mě překvapilo nejvíce je nacenění materiálu. Rozhodl jsem se pro betonovou tašku KM Betta briliant černá. Základní tašku seženu za 20Kč i s dopravou a firma mi to nacenila na 37 Kč což je ceníková cena KM Betta. Můžu pokračovat u všech položek. Po propočítání jsem zjistil, že firmě přeplatím jen na materiálu cca 50 000 Kč což je nehorázné. A pak jim věřte, že je výhodnější vzít materiál přes firmu. Píšu to tady hlavně proto, aby si kdokoliv mohl udělat obrázek o cenách. Budu to řešit vše sám dodavatelsky přes živnostníky a materiál si všechen nakoupím sám. Na kolik vás vyšla střecha ?
U nás střecha jednoduchá sedlová celkem 200 m2 (půrorys obdelník 15,6x9,1) vyšla na cca 340 tis (vazníky s obitým štítem OSB 143 + creaton balance 140 + práce pokryvače 46 tis. + 11 žlaby hliník Prefa). není v tom podbití a svody.
@barca3979 Vypada to zajimave, premyslim, ale jak jste resili pak strop u vazniku, pocitam ze se musi zateplit taky. Tento system mi prihde vhodny spis pro obytne podkrovi.
@atmosfera je to z Itálie, Isopan. Dovezl to kamion, přímo celé komplet PUR panely.
@anetka2017 stroj je také zateplený, složení - sádrokarton + minerální vata. Pak na půdě je nad tím podlaha z OSB desek.
Jinak tuto střechu mohu vřele doporučit, protože teď v létě v těch vedrech máme doma 25 st. , na půdě asi 27 st, což je super, tchýně s plechovou střechou bez zateplení má na půdě asi 50 st. a v domě okolo 30 st. a to mají také přízemní dům. Opravdu je to znát v izolačních vlastnostech jak v létě tak v zimě.
Bungalov zastavěná plocha 180 m2, valbová střecha jednoduchá bez úžlabí apod.
Vazníky Kasper včetně půdy 177 tis včetně pokládky a montáže, doprava.
Komplet celá střecha KM Beta Brilliant černá, včetně klepířiny s okapy 272 tis.
177+272 = 449 tis včetně DPH, plocha střechy 251m2
Dům s hambálkovým krovem, velký přesah střechy, rozměr domu 8,5 x 12,5 m, střecha o cca půl metru ve štítu a cca metr po stranách větší. Plocha asi 200 m2, sklon 42°. Podbití nad krokvemi, přiznaný hambálek, natřeno lazurou, něco natírali krovaři, něco my (aby se ušetřilo, aby se to stihlo, aby to bylo hezky natřené :) to by bylo za práci asi 12-15 tis. ), krov natírali jen krovaři. TAšky Röben Monza Plus - veliká spokojenost, téměř bez vady, i pánové ji chválili. Okapy titan-zinek.
Cena včetně pokrývačů, klepířiny, materiálu (bez střešních oken) cca 400 tis. Kč. Pánové nejsou plátci DPH. Jsou rychlí, spolehliví a jsme spokojení. I když se našly chyby byly opraveny včas a bez "keců".