Detail krokve a věnce

Zdravím, Momentálně řeším detail který nám vznikl mezi krokvi a věncem viz. foto. Jak tento detail vyřešit a jak mezeru zakrýt? Momentálně mě napadla varianta kdy OSB desku přikotvim do samotné krokve a poté na OSB umístím polystyren pravděpodobně XPS. Druha varianta by byla mezi krokev a věnec umistit pouze XPS ale tady se bojím ale se kuna neprokousala až skrz. Jak by jste řešili detail vy? Díky za rady
Odpovědět
A to je co? stodola, barák? Venkovní zeď to je předpokládám... Já bych to zvenku dozdil na kantku a pak XPS na pěnu. Ale když nevím ani která strana je venkovní a jestli budete zateplovat taky strop nebo to je jen otázka zdi.... Nevím.
Odpovědět
Jedna se o rodinný dům a jedna se o venkovní stranu domu. Dům bude později zateplen 15cm polystyrenem.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Jedna se o rodinný dům a jedna se o venkovní stra…
@patrik789 Tak bych to udělal z XPS a před to z venkovní stranu vyzdít cihlu na kant aby tam kuna nebo něco nemohlo.
Odpovědět

Zdravím, Momentálně řeším detail který nám vznik…
@patrik789 OSB mi príde lepšia varianta ako tehla, už len z dôvodu tepelného mostu. Z vonku potom na penu vložíte EPS, aby to bolo v rovine s fasádou a fasádny EPS vytiahnete až po podbitie. Prípadný záklop presahu až potom. Z vnútra potom nafúkajte izoláciu po OSB a je to.
Odpovědět
Díky za odpovědi. Nakonec dám OSB a na to EPS. Jen ještě dotaz OSB desku dát přímo na věnec? Nebo nechat nějakou mezeru mezi kvůli vlhkosti?
Odpovědět

Díky za odpovědi. Nakonec dám OSB a na to EPS. Je…
@patrik789 Ja som ju položil rovno na veniec a medzeru, kde to nedoliehalo som vypenil. Priamo k tomu šla fúkaná vata, tak som nechcel, aby to tam vypadávalo. Odkiaľ by sa tam mala dostávať vlhkosť?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?