Folie a vazníky

Ahoj, mám rychlý dotaz. Nevíte někdo jak má být správně nepropustná folie co se dává na vazníky? Byl jsem při těch deštích zkontrolovat stavbu a zjistil jsem, že na ploše střechy cca 200 m2 na 5-6 místech, většinou ve spoji s vazníkem prokapává a na desce se tvoří kruh kaluže. (vyschlé i při dešti, takže to fakt asi kape) Pánové mají již kompletně zalaťováno a čeká se na pokládku tašek. Jak moc má být folie nepropustná? Nebo je normální, že při takových deštích, které teď panují pár kapek proteče? Díky za info.
Odpovědět
Profilova fotka
No mě se teda louže pod folií nedělaly, ale je fakt že mám celoplošnej záklop, kterej tu folii hezky drží.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

No mě se teda louže pod folií nedělaly, ale je fa…
@pyramis ten mam právě také. Tak zavolám do firmy. Ale tedy nevím jak to opraví v místech spojů latovani a vazníků...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, mám rychlý dotaz. Nevíte někdo jak má být s…
@rumcajk Mne to vlani prepršalo tak, že bol prakticky celý vazník mokrý. Na dotaz mi bolo vysvetlené, že vodotesné zafóliovanie, kde sa kontralaty podlepujú je nutné u malého sklonu a každý typ a tvar krytiny má ten bezpečný uhol iný. U mňa to nebolo nutné, takže kým dali krytinu, tak to prepršalo. Po uložení krytiny to vyschlo a odvtedy je to suché. Ak máte dostatočný sklon pre danú krytinu, tak to nemuseli podlepovať a takýto dážď to nedá. Je to len poistná hydroizolácia. A plošný záklop mám tiež, fólia nebola potrhaná.
Odpovědět
Profilova fotka
No je teda fakt, že mám kontralatě zatěsněné páskou a přesahy folie jsou k sobě přilepené. Sklon mám různé, ale u nás dost fouká.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

No je teda fakt, že mám kontralatě zatěsněné pásk…
@pyramis Kolik různých sklonů máte? A jaký sklon? Fouká? Kolik metrů nad mořem?
Odpovědět
Profilova fotka
25, 18 a 38 stupňů. Podlepovalo se všude, ta páska není zas až tak drahá. Výška 468 m. Lokální kopec, kraj vesnice.
Odpovědět

Ahoj, mám rychlý dotaz. Nevíte někdo jak má být s…
@rumcajk Fólie je v pořádku,teče kolem sponek a hřebíků na kontralatich.Kdybyste měl těsnící pásku na kontralatich ,tak byste tohle nemusel řešit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@rumcajk Mne to vlani prepršalo tak, že bol prakt…
@roman_ Záleží jaka vyšla třída těsnosti a od toho se odvíjí vše ostatní.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od standa80:

@rumcajk Fólie je v pořádku,teče kolem sponek a h…
@standa80 těsnící pásku na latě právě lepily. Možná už byly deště velké intenzity no. Nepodlepovali přesahy folie... V týdnu to chlapi ještě zkontrolují.
Odpovědět

@standa80 těsnící pásku na latě právě lepily. Mož…
@rumcajk Tak to by mne zajímalo co tam máte za fólií?Fólie s lepící páskou už jsou snad všechny.Co máte za tvar střechy,kolik stupňů má střecha sklon,jsou nějaké střešní okna,kolik je prostupu střechou, podkroví bude obytné nebo ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?