Vazba střešní tašky, zakončení

Ahoj, co byste řekli na zakončení střešní tašky, které u nás firma vymyslela. Zaplatil jsem si firmu na celou střechu s domněním, že vše bude v pořádku a toto je výsledek (viz fotky). Prvně si pokrývač špatně rozměřil plochu střechy a zakončení viz foto. Zůstali tam vidět hrany. Následně velké dumání co s tím. Padlo i dolepování pásků. Z toho jsem byl nešťasten a dozor naštvaný. Tak firma přišla s řešením viz foto. No nepříjde mi to dvakrát estetické. Zvlášť, když na druhé straně to půjde hned cik cak a zde to bude končit tímto "dořezem". Co na tuto neprofesionalitu říkáte?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, co byste řekli na zakončení střešní tašky…
@rumcajk no estetiku vem čert, ale hlavně máte řezanou tašku velmi pravděpodobně až za pojistným ohybem závětrné lišty a tašky tam nejsou spojené zámkem - tzn průsaky na pojistnou folii jsou téměř jistota. Toto řešení taky přes TD jim nemůže projít. Za mě jediné správné řešení nechat přeložit celou střechu (rzpočítat a symetricky zaříznout tašky u obou lišt). Aspoň si pan pokrývač příště zapamatuje pořekadlo - dvakrát měř a jednou řež :-)
Odpovědět
Co je to za tašky ? Nevyrábějí i okrajové kde není vidět zámek ? Todach je bežně má.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wacko:

Co je to za tašky ? Nevyrábějí i okrajové kde nen…
@wacko ano vyrábějí, bohužel firma to od začátku tlačila na krycí plech a my jsme si to jako investoři nepohlídali. Je to klasická Figaro 11.
Odpovědět
Profilova fotka
Hmm, tak to je pekný hnus. Figaro má zrovna docela pekné krajné tašky, aj keď drahé sú jak šlak. Malo by to vyzerať tak, ako som priložil na fotke. Však má nato výrobca aj návod na svojich stránkach ako sa to má spraviť.
Odpovědět
Co zkusit použít krajové a spodek odřezat ? To by šlo použít i ke krycímu plechu, předpokládám že má alespoň 5cm přesah pod taškou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wacko:

Co zkusit použít krajové a spodek odřezat ? To by…
@wacko tak oni by to mohli udělat i z normálních a odřezat ty drážky vlevo ne? Ale musí to trochu hrát...
Odpovědět
A to co byl jako za odborníka? To je dost špatně odvedená práce.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patkin:

A to co byl jako za odborníka? To je dost špatně …
@patkin Firma ze Zlínského kraje, uvidíme jak se k tomu postaví, pak bych zveřejnil. Každopádně mě to štve, člověk za to dá 700 tisíc, myslí si, že to odborník řemeslník udělá lépe jak svépomocník a ono prd. Jako amatér jsem udělal na své svépomocné spoustu chyb, pak si pozvete odborníka a nestačíte se stejně divit. Jsem z toho unaven.
Odpovědět

@patkin Firma ze Zlínského kraje, uvidíme jak se …
@rumcajk pokud rekli 900(jenom priklad) a vy jste jim rekli 700 protoze jste odvedli 75% prace ne 100 tak ok pokud udelali 75% a vy zaplatili 100% tak je to spatne... jestli nekdo uprime tlaci plech misto krajovek(respektive oboje) tak je neco spatne byt vama zaplatim si nejakou kontrolu, protoze toho podleme bude vic - napr Roman Kucera (nemam primou zkusenost, takze nemuzu hodnotit primo, jenom ho znam z youtube kde koulam na jeho kanal)
Odpovědět

Ahoj, co byste řekli na zakončení střešní tašky…
@rumcajk To je dobrá prasečí.To dělali přidavači,ne?
Odpovědět

@patkin Firma ze Zlínského kraje, uvidíme jak se …
@rumcajk Máte pravdu,že řemeslník a odborník to udělá lépe než svépomocí. Bohužel jste ,ale odborníka na vaší střeše neměl. Já si myslím,že nechtěli krajove tašky, protože neumí počítat a nedokázali by to ani rozměřit. Jak to mají přišroubovaný po obvodu ty tašky,proč je ta lemovka jak když mrskne hada po prdeli? Ono ve finále když budete chtít tak to udělají, tak jak to má být a ještě rádi to klidně přeloží. Jestli máte smlouvu, faktury a ještě čekají na nějaké doplacení, tak je to nechte předělat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?