Odpověď na příspěvek od luj89:
Ahoj, jak dlouho po vyliti jste davali sdk podhle… @luj89 Když jsme dělali před dvaceti lety sádroše v bytě, bylo to před litím anhydritu aby se bordel z broušení schoval pod podlahu, sladká nevědomost. Naštěstí se nic se nestalo, jen za ta léta vyschl akrylát u zdí a odtrhnul se, takže jsem to před pronajmutím všechno opravil. Na baráku jsem to dělal asi tři měsíce po lití, protože jsem čekal ještě na štuky. Teď v zimě pořádně větrejte a s nízkou vlhkostí venkovního vzduchu to vyschne rychle. A klidně bych začal.Odpověď na příspěvek od josefx:
Zásadne až po vykonaní nátopnej skúšky. Tej vody … @josefx Rastr je hotovy a v pulce baraku uz izolace je. Prave se nam moc nechce vetrat, kdyz je venku vlhko. Pujcili jsme si dnes odvlhcovac.Odpověď na příspěvek od luj89:
@josefx Rastr je hotovy a v pulce baraku uz izola… @luj89 Nenechte se zmást relativní vlhkostí, absolutní je mnohem menší. Venku teď vlhko už moc není a když do baráku přemrzlý vzduch, ten je schopný pojmout nejvíc vodních par. https://www.tzb-info.cz/tabulky-a-vyp...Odpověď na příspěvek od luj89:
@josefx Rastr je hotovy a v pulce baraku uz izola… @luj89 jestli máte někde vatu co není schovaná pod folií, tak to taky není dobře, všechno vlhko půjde přes vatu a může to zhoršit její vlatsnostiOdpověď na příspěvek od vladimir_sacha:
Nevím jak vy ale u nás se dával SDK 2007/8 a podl… @vladimir_sacha vata má faktor difúzneho odporu 1, čo znamená, že vyschne veľmi rýchlo. Problém je, čo je za ňou. Ak drevo nacucané vodou, tak to je problém.Odpověď na příspěvek od alda33:
@luj89 jestli máte někde vatu co není schovaná po… @alda33 Nejdrive se davala vata, ted se zacina s folii, nejde vsechno hned.Odpověď na příspěvek od luj89:
@alda33 Nejdrive se davala vata, ted se zacina s … @luj89 doporučuji neřídit se radami Vladimíra nebo si jeho rady znegujte. Mám pocit, že vše co dělal dělal blbě. Pokud dáte jen vatu a budete lít anhy bez parotěsky, tak neplníte požadavky firmy, co Vám bude dělat anhy/beton. Prvních pár dnů se nesmí větrat. Pokud tam nebudete mít parotěs a budete to dělat v zimě (třeba při současných podmínkách), tak izolaci a půdu budete mít totálně "pro..nou". Pokud již budete mít hotové stropy s SDK, tak je velice vysoká pravděpodobnost že se stropy zvlní. Až budete lít, tak si někde opřete pokusně kus SDK. Uvidíte, že po pár dnech se zkroutí a vytvaruje podle stěny. Prostě neblbněte a dejme tomu měsíc počkejte. Určitě najdete jiné práce, která lze dělat.