Otevřený krov

Ahoj, s manželkou uvažujeme o realizaci otevřeného krovu v obyváku/kuchyni - cca 45m2 plochy. Jsme teprve ve fázy základové desky, tudíž ještě máme nějaký čas na přemýšlení. Chápu, že otevřený krov bude o něco dražší na realizaci. Výsledný efekt by těch pár desítek tisíc mohl vynahradit. Jsme si i vědomi všech pozdějších praktických provozních nevýhod (utírání pavučin, malování). Vím, že je to z velké části vaření z vody. Ale častým argumentem zaznívající proti otevřenému krovu z našeho okolí je vyšší energetická náročnost. Vytápí se prostě větší objem vzduchu a teplo utíká nahoru. Jde nějakým způsobem rámcově odhadnout o jaké částce za teplo se tímto připravíme, namísto řešení s klasickými stropy? Na bězné stropy uvažujeme zateplení 40 cm vaty. Nevím zda stejné množství by se vlezlo i do šikminy otevřeného krovu. V projektu máme TČ vzduch voda a rekuperaci. Jde mi prostě o to, zda je případná částka opravdu dramatická nebo se bavíme o 5-8 tisících za rok. Děkuji za zkušenosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?