Odpověď na příspěvek od walckiers:
Máte to někdo tak realizované? Dosud nikde fnenal… @walckiers Dobrý den. Navazuji na tuto debatu. Má prosím někdo realizovaný dvojitý závěs stropu sinstalační mezerou pro vzuchotechniku jako tady na tomto schematku? Můžete mě prosím zaslat nějaké fotografie z realizace či postup a použitý materiál? Moc děkujiOdpověď na příspěvek od satinst:
@walckiers Dobrý den. Navazuji na tuto debatu. M… @satinst Zvláštne riešenie. Nebolo by lepšie urobiť na vazníky záklop z osb a do toho potom robiť rastr na SDK? Úplne neviem, ako budete do SDK stropu kotviť ďalšie závesy.Odpověď na příspěvek od satinst:
Určitě bylo, ale právě kvůli pozdenici na věnci m… @satinst já mám OSB záklop přibitý pod věncem celoplošně k vazníkům (vazníky sedí na věnci, není tam už pozednice), a rekuperaci vedu nahoře mezi vazníky na půdě, jsou celoplošně zastříkané pěnou (zaizolované). Stejně musíš někde mít směšovače (boxy) přívod i odvod a to na 150 mm asi nebude stačit. Navíc pak máš jednodušší kotvení SDK dle mého názoru. OSB mám uzavřené airstop páskama a latexovým nátěrem (chtěl technický dozor, dle stavebníků zbytečně). Je to jen alternativní řešení, v rámci tvého dotazu.Odpověď na příspěvek od satinst:
Určitě bylo, ale právě kvůli pozdenici na věnci m… @satinst A čo na to projekt, projektant a dozor?Odpověď na příspěvek od mxm1919:
@satinst já mám OSB záklop přibitý pod věncem cel… @mxm1919 Ty OSB desky mají fungovat jako parobrzdná vrstva. Tím, že jste udělal rozvody nad porobrzdnou vrstvou jste tam nadělal kvanta děr a je otázka, jak se Vám to podařilo zaizolovat. Navíc si musíte uvědomit, že prostor nad izolací musí být dobře větraný. Dále pokud uděláte pochozí půdu, bude docházet ke kondenzaci na spodní straně záklopu.