Odpověď na příspěvek od walckiers:
Máte to někdo tak realizované? Dosud nikde fnenal… @walckiers Dobrý den. Navazuji na tuto debatu. Má prosím někdo realizovaný dvojitý závěs stropu sinstalační mezerou pro vzuchotechniku jako tady na tomto schematku? Můžete mě prosím zaslat nějaké fotografie z realizace či postup a použitý materiál? Moc děkujiOdpověď na příspěvek od satinst:
@walckiers Dobrý den. Navazuji na tuto debatu. M… @satinst Zvláštne riešenie. Nebolo by lepšie urobiť na vazníky záklop z osb a do toho potom robiť rastr na SDK? Úplne neviem, ako budete do SDK stropu kotviť ďalšie závesy.Odpověď na příspěvek od satinst:
Určitě bylo, ale právě kvůli pozdenici na věnci m… @satinst já mám OSB záklop přibitý pod věncem celoplošně k vazníkům (vazníky sedí na věnci, není tam už pozednice), a rekuperaci vedu nahoře mezi vazníky na půdě, jsou celoplošně zastříkané pěnou (zaizolované). Stejně musíš někde mít směšovače (boxy) přívod i odvod a to na 150 mm asi nebude stačit. Navíc pak máš jednodušší kotvení SDK dle mého názoru. OSB mám uzavřené airstop páskama a latexovým nátěrem (chtěl technický dozor, dle stavebníků zbytečně). Je to jen alternativní řešení, v rámci tvého dotazu.Odpověď na příspěvek od satinst:
Určitě bylo, ale právě kvůli pozdenici na věnci m… @satinst A čo na to projekt, projektant a dozor?