Ahoj, chcela by som sa spýtať na skúsenosti s benátským štukom v kuchyni (za pracovnou doskou).
- aký je na údržbu?
- čím sa dá čistiť?
- jak veľmi na ňom vidieť fľaky (predovšetkým za varnou doskou)? Určite záleží aj na farbe...
- máte nejakú značku (výrobcu), ktorú by ste mohli odporúčať? (+cena orientačne)
Ďakujem za odpovede :)
ahoj, je veľmi doležité, čo si predstavuješ pod pojmom benátsky štuk. máš na mysli vysokoleštený štuk alebo dekoračnú omietku s iným efektom? práve v závisloti od použitého materiálu odporúčame štuk zalakovať/ zavoskovať. dá sa potom bez problémov udržiavať, čistiť mokrou žinkou. ako výrobcu odporúčam san marco, nielen preto, že ho aj predávame, ale hlavne ich už roky poznám a mám dobré skúsenosti. majú kvalitné materiály a sú to materiály pre profesionálov, takže pokiaľ ti to bude robiť firma, tak jedine špeciálne zaškolená na tieto techniky. pripájam aj link na našu firmu v brne http://www.barvy-sanmarco.cz/ kde by si to chcela zrealizovat? potom ti možem dať kontakt aj na firmy na slovensku... u nás cena v závislosti od použitého materiálu sa pohybuje už od 400,- Kč/ m2 do 1500 Kč/ m2 aj s prácou.. ;-)
Mám na mysli toto http://www.benatskystuk.cz/ . Čítala som, že je to vhodné do kuchýň aj kúpelní. A teraz neviem, ktorá z tých dvoch popísaných alternatív zo začiatku tvojho príspevku to vlastne je (eviedentne sa v tom veľmi nevyznám =-) )
Realizovať by sme to chceli v Stredočeskom kraji... :-)
takže klasický benátsky štuk... dobrá voľba ;-) na ochranu by sme použili lak, aby sme ho ochránili pred mastnotou a inými nečistotami... robíme aj realizácie, skús pozrieť fotky na fb https://www.facebook.com/barvysanmarc... toto robil kolega v Bosonohách dva týždne dozadu... a nie je problém aj s prácou mimo okolia Brna... ;-) keby si mi poslala nejakú fotku podkladu a výmeru plochy, vieme spraviť nezávaznú cenovú ponuku a ty už sa rozhodneš podľa seba ;-)
My máme benátský štuk za kuchyňskou linkou i na krbu. Je omývatelný, takže pokud by se na krbu okouřil, dá se to přetřít vlhkým hadrem. Ale za kuchyňskou linkou jsme dali přes ten benátský štuk ještě sklo. Když tam nebylo, tak kdykoliv jsme třeba jen cákli vodou, tak to jakoby ztmavlo, ale nic se s tím nestalo, a pak zase zesvětlalo. Ale měla bych strach v případě mastnoty.
Já bohužel měla s benátským štukem v kuchyni špatnou zkušenost. V místě vaření to bylo neudržitelné. Když jsem smažila a cákl olej, na štuku mi zástávaly flíčky, které nešly odstranit. Když jsem dělala řízky, dávala jsem za sporák velký vál na těsto :-(. Teď mám místo štuku umělý kámen a jsem spokojená. Pokud se rozhodnete pro štuk, bylo by lepší dát v místě vaření sklo. Jinak se udržoval dobře, pouze v místě vaření to bylo špatné.