Pruhy na zeď - nemáte někdo? Jak se to dělá?

Moc se mi líbí takto vymalováno. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jak se to dělá, jak moc to je náročný... Jestli pak ta páska půjde ze sádrokartonu dobře sundat? atd. Díky za info.
Odpovědět
Ahoj, pruhy jsme malovali v pokojích sami pomocí lepících pásků. V jednom pokoji máme pruhy vodorovně a ve druhém pokoji zase svisle. Obojí se moc povedlo a má to úspěch. Trvalo to skoro týden, protože jsme po natření jednoho pruhu čekali na uschnutí a pak přenášeli lepící pásky a natírali další pruh, atd. Pásky jsme sundali bez problémů. Zeď má sádrovou omítku, ze sádrokartonu by to mělo jít dobře. Čím je hladší zeď, tím lépe se stím pracuje. Není to nic složitého. Je víc možností,tak je potřeba si rozrhnout barvy a začít třeba podkladovou barvou a pak si rozkreslit tužkou čáry, které vyznačí hranice barevných pásů. Páska se nalepí zevně a můžeš malovat uvnitř. Po uschnutí sundáš pásku a na tento vymalovaný suchý pruh nalepíš novou pásku zase dovnitř a můžeš malovat vedlejší pruh. Záleží kolik různých pruhů chceš. Možná to popisuji moc podrobně, nevím, jak dalece potřebuješ poradit, tak se omlouvám. Tady na tomto obrázku je vidět, že se jedná o dětský pokojíček, je to veselé. My máme pokoje už spíše pro hosty, tak jsme zvolili jinou barevnost. V jednom pokoji jsme se drželi jednoho odstínu a ten jsme postupně ředili bílou a vytvořili jsme tak pruhy v různé intezitě jedné barvy. Je to zajímavé. Přeju hodně úspěchu při malování , :-D
Odpovědět
@mirimi Děkuju za podrobný popis. My právě máme omítku dost hrubou, tak mám trošku strach, aby se to pak celý neurvalo. Spíš přemýšlím, jestli se mám do toho pustit sama nebo to radši nechat na odborníkovi. :-)
Odpovědět
Doporučuji nechat odborníkovi.Už jsem něco podobného dělal u zákazníka a jedna zeď byla hotová cca. za tři hodiny tj. 500 Kč práce,což se mi zdá,že je lepší,než se s tím plácat x dní sám.Pokud je omítka hrubá doporučují použít lepší pásku (modrou) a šlehaný tmel,který se namázne prstem na hranu pásky.Tím se docílí absolutně ostré hrany.Barva by se neměla moc ředit ,aby nepromočila pásku.
Odpovědět
já dělala dětem v pokoji proužky viz fotoalbum.Zabralo to sice celý den ,ale spokojenost dětí za to stojí:-)Tužkou jsem si lehce narýsovala pruhy,pak nalepila pásku,tuším bílou (prý je lepší modrá,ale tu jsme nesehnala),pak jsem začala malova,nejprve modrou všechny pruhy,pak růžovou a když je podklad bílí,nemusí se pod páskou malovat,ale jelikož u nás podklad měl jinou barvu,musela jsem po sundání pásky malovat bílí pruh štětcem.Nesmí se páska na zdy nechat moc dlouho,jelikož jde omítky i s páskou dolů,Já ji nalepila lehce a co nejdříve,co to šlo pásku sundávala.
Odpovědět
Profilova fotka
S lepící páskou je to v pohodě, my používáme tu žlutou. Ze sádrokartonu to jde sundat krásně aniž by se sloupla barva, my máme všechyn stropy ze sádrokartonu a neměli jsme problém že by se nám někde odlepila i s barvou. Ty proužky jsou piplačka, ale myslím, že to zvládne každý sám. Ušetřené korunky se pak můžou použít třeba na nějaké doplňky :-)
Odpovědět
@lucik81 asi by sis měla zopáknout češtinu, takové hrubky nedělají ani dělti na prvním stupni :-|
Odpovědět
@mirimi njn,holt stane se,ale modrá střecha je hlavně o příspěvcích k daným tématům a né o kritice správného pravopisu.Neříkám,že je to správné,když už člověk píše na veřejný blog s hrubkama,ale holt se někdy stane.A když holt něko má potřebu člověka kritizovat ohledně správnosti psaní,asi by tuto činnost měl dělat na úplně jiných stránkách,tomuto tématu určených.
Odpovědět
@lucik81 Na tyto stránky chodím denně a pročítám několik příspěvků, nemám potřebu někoho kritizovat v pravopisu, protože vím, že upsat se může každý,ale nezlob se u tebe jsem nemohla jinak. Jsou to veřejné stránky a proto stojí za to dát si pozor nebo si po sobě přečíst příspěvek, který vím, že si přečte mnoho lidí. Když chceš někomu radit, tak s těma hrubkama moc věrohodně neuspěješ. Na mě to působilo dost primitivně, nezlob se. :-( Ale nic ve zlém, určitě víš, kde jsi chyby udělala a dáš si příště pozor. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi nemyslíte, že je váš komentář naprosto mimo a urážející ??? zamyslete se :-S
Odpovědět
@mirimi také na tyto stránky chodím denně a proto vím,že tu je hooodně lidí,kteří se upíší,a nikdy by mě nenapadlo je na to upozorňovat.Jelikož mě hlavně a převážně zajímá samotný text a názor druhých lidí na danné téma a zda tam má chyby či nikoliv neřeším,ale jak píšeš, jsou to veřejné stránky a neuškodí psáti bez chyby,pač je to vizitka dotyčné osoby,ale zase na druhou stranu si nemyslím,že správný pravopis je o věrohodnosti.O věrohodnosti je npř.fotoalbum,kde se může dotyčný přímo podívat, popřípadě inspirovat.Jinak ,nikomu se nesnažím radit,nejsem odborník,bych si to mohla dovolit.Jen jsem napsala přízpěvek,jak jsem pruhy malovala já.:-) Jinak bych si nedovolila nazvat člověka primitivem,když ho neznám,přidadá mě to nedůstojné a povrchní.
Odpovědět
Jestli jsem se někoho dotkla, tak se omlouvám. Nenapsala jsem, že jsi primitivní,ale že to na mě působí primitivně. A nikoho nemám v úmyslu urážet. Stejně tvůj další příspěvek je zase s takovýma hrubkama, že se to nemá smysl komentovat. :-)
Odpovědět
Holky, přece se tady nebudete dohadovat nad pravopisem! 8-) Jinak mě jaksi včera došlo, že ty pruhy na zkosení budou u nás asi problém, protože jsem si uvědomila, že na tý zkosený stěně bude nalepená vestavěná skříň a že by to tím pádem nevypadalo hezky... Ach joo. 8-(
Odpovědět
Článek se načítá
jj přesně tak,nemá smysl s dotyčným (mirimi) diskutovat
Odpovědět
Profilova fotka
@ijanka.k Tak holky,jestli vás tak můžu oslovit,s tím malováním je to jako se stavbou baráku,pokud máte špatný základ u domečku,tak vám to přinese jisté problémy,s malování to vyjde nastejno,každý podklad potřebuje něco jiného,například novou štukovou omítku obrousím,pak mi nevznikne problém s hrubostí a nalepení případné pásky pro ty vaše požadované pruhy,pokud použijete levnou malbu ,pak ta nalepená páska buď nedrží nebo utrhne malbu na kterou byla nalepená,je to fakt trochu složitější než to vypadá-pro lidi bez zkušeností,někdy to laikům vyjde někdy ne,je to můj obor a docela mě to dobře živí,touto formou komunikace se těžko dá recept na jak to udělat nejlépe,používejte kvalitní barvy ale na dobrý podklad,pokud chcete něco víc vědět,tak napište.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?