Custom pergola

Plánuji na jaře zastřešit terasu, primární cíl je stínění před sluncem a ochránit vybavení terasy před deštěm. Bioklim. AL pergoly se mi moc nelíbí, příjdou mi jako nevkusně nalepené kostky u domů, nejvíce u sedlových střech, kterou mám také. Zkoušel někdo na ocelový rám z trubek přidělat manuálně seříditelné lamely? Díky za tipy
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od iamondras:

Plánuji na jaře zastřešit terasu, primární cíl je…
@iamondras Tiež som predčasom niečo také hľadal a dokonca aj našiel, ale nechcem robiť reklamu, tak posielam správu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@iamondras Tiež som predčasom niečo také hľadal a…
@roman_ Mě prosím také pošlete 🙂 děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@iamondras Tiež som predčasom niečo také hľadal a…
@roman_ Mohl bych taky poprosit o zprávu? 🙂 Předem děkuji.
Odpovědět
@roman Môžem aj ja poprosiť o zaslanie správy? Moc ďakujem.
Odpovědět
Nevím, co je nevkusné na bioklimatické pergole 😅 A je úplně jedno, jestli je hliniková nebo ne, všechny vypadají podobně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pavel_l:

Nevím, co je nevkusné na bioklimatické pergole 😅 …
@pavel_l Tak bioklimatická je aktuálne strašne trendy a každý by to chcel, podobne ako antracitovú farbu. Akurát je to šialene predražená vec. Samotné lamely, profily a motory do toho zas toľko nestoja, ale na trendoch sa najlepšie zarába a málokto by si trúfol nechať narezať a nalakovať profily a postaviť to svojpomocne. Rovnako je to napr. so solármi. Kolega si na to založil pred rokmi firmu a na jednej inštalácii má kľudne 200k zisk (teraz už o niečo menej, ako znížili dotácie).
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@pavel_l Tak bioklimatická je aktuálne strašne tr…
@roman_ koukám, že jste narazil na díru na trhu. Klidně si založte firmu a pojdte do toho. Chci pergolu s lamelami 9,5x5,5, resp stačí mi jenom střecha, takže jenom lamely. Kupte levný motor, nařežte lamely a přijedte......
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

@roman_ koukám, že jste narazil na díru na trhu. …
@ozzy77 Takých oblastí som počas stavby svojpomocne našiel kopu, len keby na to bol čas. :D Ale nikdy nehovor nikdy. Pergolu na baráku ešte nemám a tiež som pokukoval po bioklimatickej. A keby som si náhodou zakladal firmu, prečo by som mal ísť s cenou výrazne nižšie ako je konkurencia? Ľudia sú ochotní to platiť, tak si predsa nebudem uberať zisk.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

@roman_ koukám, že jste narazil na díru na trhu. …
@ozzy77 Tak já si třeba letos dělal garážové stání 14,5 x 3m sám. Ocelové profily 100x100x3 (stojny i krokve), komaxit, skleněné zakrytí stání bezpečnostním sklem tloušťky 10 mm. Nabídky od firem 500.000+. Kdybych napočítal i svou práci, tak bych to mohl s přehledem a ziskem prodávat za polovinu. Reálnou cenu, za kterou jsem to udělal tady psát nebudu. Jsem z oboru a ocel jsem si byl schopen sehnat za lepší cenu. Bohužel, jen zlomek lidí si je schopno to udělat samostnatně, tak to musí koupit. Za mě, bioklimatické pergoly, nic moc záležitost, když se bavíme o zázemí, kde i přes zimu chci nechat nějaké věci. Sníh to nesnese, musí to být otevřené. Znám pár lidí, co to má a všem to při dešti někde protéká a stojí to majlant a jeden mi říkal, že by už to znovu nekoupil. Dělá se to skoro v sériích a stojí to pomalu jako auto. Ať si udělá každý obrázek sám. Když to jsou schopni lidi platit, tak nikdo nemá důvod jít s cenou níž. Ještě mi chybí zastřešení terasy a půjdu na to stejně. Ocelové profily, sklo a nad to stahovatelnou markýzu. Daleko lepší než super pergola s obchodním názvem bioklimatická.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ozzy77 Takých oblastí som počas stavby svojpomoc…
@roman_ protože abys měl zakázky, tak potřebuješ nějakou konkurenční výhodu a podle toho co píšeš, by to měla být cena, když říkáš, že na tom nic není to vyrobit a dodat
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

@roman_ protože abys měl zakázky, tak potřebuješ …
@ozzy77 Cena je len jedna premenná v konkurenčnom boji, môžete byť najlacnejší, ale potom si Vás budú hľadať ľudia, čo idú primárne po cene a to často znamená, že si vymýšľajú samé chujoviny, kde by ešte mohli ušetriť, tlačia do toho, že to chcú bez dane a podobne. Dosť ľudí ide strednou cestou, niektorí si radi priplatia. Jedna vec je samotný výrobok, ďalšie sú komunikácia, dodržovanie termínov, riešenie problémov, servis.. Najnižšia cena na trhu nie je pre každú firmu to eso v rukáve.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ozzy77 Cena je len jedna premenná v konkurenčnom…
@roman_ Já už v dnešní době popravdě na cenu ani nekoukám. Spíš jde o ty věci, které si jmenoval. Kvalitní servis a komunikace, to je prostě to nejvíc.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?