Keramická dlažba vs WPC prkna

Zdravím, chci se se zeptat zda někdo máte terasu z keramické dlazby nebo WPC prken a zda jste s tím spokojeni případně proč jste se rozhodli pro tu danou variantu. Já se stále nemůžou rozhodnout, kterou variantu zvolit. Děkuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomus:

Zdravím, chci se se zeptat zda někdo máte terasu…
@tomus my mame uz skoro 20 let tzv.vymyvanou dlazbu na vsech terasach,je bezudrzbova a porad stejna. A pak mame jizni tzv.opekaci terasu, kde mame prenosne ohniste a ta je luxusni - z kamenu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@tomus my mame uz skoro 20 let tzv.vymyvanou dlaz…
@catle jak to myslíte z kamene?
Odpovědět
My měli původně klasicky betonovou dlažbu a aktuálně jsme nahradili za keramickou 2cm. Nad WPC jsme také uvažovali, odradila nás ale cena, která by za stejný prostor vyšla ne-li 2x až 3x tolik. WPC je samozřejmě na pochod v chladnějším období teplejší než keramika, ale s keramikou jsme nakonec moc spokojeni.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomus:

@catle jak to myslíte z kamene?
@tomus z prirodnich sutru ruzne velikosti, koupili jsme celou paletu v prodejne, kde se prodavaji ruzne kameny
Odpovědět
U nás sehrál velkou roli vizuál podlahy na terase. Proto volba padla na WPC desky. To jak se někteří výrobci dokáží přiblížit ke dřevu je paráda.
Odpovědět
WPC je drahé, není moc trvanlivé a byť to výrobci různě fajnově pojmenují, tak je to pořad plast s pilinami (už jen díku tomtu faktu není trvanlivost kdoví jaká). Keramickou dlažbu bych si dal na terče a nebo betonovou dlažbu do lože. S obojím se dá krásně vyhrát podle libosti a objemu peněženky a je to nadosmrti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pavelpk:

WPC je drahé, není moc trvanlivé a byť to výrobci…
@pavelpk Já Vám to neberu. Máme WPC na terase s orientací JV-J a po 6 letech se zatím nerozpadá. Spíš vypadá pořád stejně jako po první sezóně. První sezónu slunko trochu změní barvu. Když se mi to zdá špinavé, vezmu to wapkou, samozřejmě vhodným způsobem. Dlažba se mi líbí taky, ale WPC nám přijde mnohem příjemnější na užívání.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od honzik75:

@pavelpk Já Vám to neberu. Máme WPC na terase s o…
@honzik75 Pro mě je 6 let nic. Cena a instalace je dost vysoká a očekávám životnost 20 let minimálně. Toleroval bych dřevo a jeho slabou odolnost, ale tam to vyvažuje krása materiálu. Osobně mám plastu doma dost, vlastně je všude a alespoň terasu jsem chtěl přírodní.
Odpovědět
V blízké budoucnosti plánuji dělat terasu z wpc desek určitě, jelikož ve srovnání s dlažbou jsou fakt bezúdržbové a neklouže na nich.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od zendi:

V blízké budoucnosti plánuji dělat terasu z wpc d…
@zendi až bude kolem nuly, tak se stav ke mne na terasu. Muzes se kouknout, resp sklouznout......neříká, že ji v tom čase využívám, ale klouže to jako prase
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?