Tekuta hydroizolace, poradite?

Ahoj, Dneska jsem dobetonoval venkovni terasu a hledam nejakou tekutou hydroizolaci pod lepenou dlazbu. Mate nekdo zkusenosti? Diky za tip 😉
Odpovědět
@zdenna Osobně jsem použil toto https://www.hornbach.cz/shop/Tekuta-l... a je to výborné. Elastické, perfektně hydroizoluje (a to jsem dával jednu relativně tenkou vrstvu), hlavně pod to dejte pořádnou penetraci (třeba Penetral Forte). Skvělé zkušenosti, dobře se s tím pracovalo, hladítkem.
Odpovědět
@skunkos diky, nikde jsem se nedocetl spotrebu tu lepenku, nevis na kolik m2 je tech 14 kg? Diky
Odpovědět
@zdenna z technickeho listu: Přibližná spotřeba na 1 m2 kg 1,5 (2 nátěry pro stékající vodu)
Odpovědět
@zdenna Jinak ta udávaná spotřeba relativně odpovídá, ale spíš je větší, takže toho vzít o něco víc určitě. Pamatuju, že sem na to nevědomky vylil asi dva litry vody a druhej den jsem tam tu vodu pořád našel, neprošlo nic.
Odpovědět
@zdenna já laicky použil venku na pár místech tekutou lepenku SOUDAL 2K a taky bych řekl, že to fungovalo dobře. Obkladač když dělal naší koupelnu, tak používal Mapei Mapegum WPS. Co se týče spotřeby, tak jak bylo uvedeno, v technickém listě se dá dohledat. Dnes bych asi zkusil krystalizační hydroizolaci... https://www.asb-portal.cz/stavebnictv...
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 mapegum wps je jen do interieru. Ven bych ho nedaval. pokud neco od mapei tak mapegum PU 1k nebo mapelastic.
Odpovědět
@jumpmans díky za připomínku ;-)
Odpovědět
Jinak nevím jak je to cenově, možná vyjde lépe gumoasfaltová hydroizolace, těžko říct. Ale pravda je, že tyhle ty 2K hydrošky jsou čistší na práci.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem. @josefok Jsi trapný s tou reklamou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Dobrý den, potřeboval bych vyřešit izolaci soklu domu před zahrnutím. Neřešil bych, kdybych tam měl jen styrodur, ale jelikož byla stavba dlouho otevřená, tak je styrodur pod lepidlem s perlinkou a tam už to nemohu jen tak zaházet. Chci dávat nopovou folii, ale i tak bych chtěl pod to použít ještě i tekutou hydroizolaci. Ale jakou?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od miiisek:

Dobrý den, potřeboval bych vyřešit izolaci soklu …
@miiisek Hydroizolácia má byť na stene pod styrodurom, styrodur je vodeodolný, nie je treba ho izolovať a nopovka sa tam dáva iba ako mechanická ochrana nopmi smerom von. Nopovka nie je hydroizolačná.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

@miiisek nechápem, načo budeš dávať na styrodur, ktorý je natiahnutý už do lepidla s perlinkou, tekutú hydroizoláciu, keď sa ti dostane voda pod styrodur do steny, pretože zvislý spoj nemáš asi prelepený s vodorovným. Aby to bolo správne, bolo by potrebné dať styrodur dole a spraviť to poriadne. A ešte dúfaj, že nemáš vodorovnú hydroizoláciu zarezanú tesne za vonkajšou hranou cihly. To si úplne v ...
Odpovědět

@miiisek Dejte nopovku jako mechanickou ochranu(jinak je nopovka k nicemu) a na hydroizolaci se vykaslete nema smysl ji tam davat, usetrene penize radsi darujte nebo si neco kupte (i palenka bude mit vetsi smysl)...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@miiisek Dejte nopovku jako mechanickou ochranu(j…
@raziel628 Pokud tam má lepidlo, tak bych tam tu hyroizolaci viděl jako opodstatněnou. Někdo tu píše, že npovka není hydroizolace. Když se dobře položí, tak tak může sloužit taky. Kdyby to bylo na mém domě, tak bych lepidlo na styroduru napenetroval černýk asfaltovým lakem a pak bych použil tekutou hydroizolační stěrku. Sokl asi nebude mít nějakou exra výšku, takže to nebude stát ranec. Já jsem používal tekutu hydroizolaci na spodní stavb, na suterém a pak jsem na to ještě dával nopovku jako mechanickou ochranu právě. Tekutých hydroizolací je spousta. Liší se to hodně i cenově. Já jsem vybral za rozumnou cenu z obchodu Topkraft, můžu doporučit se podívat na hydroizolaci outwater, má v sobě totiž i vlákna, ketrá pak celou plochu dokáží vyztužit. Velmi dobře se mi s tím pracovalo, norálně jsem to tahal hladítkem a v místech, kde nebyla rovina nebo bylo potřeba to dostat ne štěrbiny, tak jsem použil štětku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hradecan:

@raziel628 Pokud tam má lepidlo, tak bych tam tu …
@hradecan A k čomu je tam hydroizolácia na styrodure, keď správne má byť pod ním a napojená na vodorovnú izoláciu? Aj keby pod styrodurom bola aj keby nebola, izolácia na styrodure absolútne ničomu nepomôže, pokiaľ nebude správne napojená a tú vodorovnú. A s tou nopovkou to myslíte vážne? Tá má svoj účel, ale hydroizolácia to vážne nie je.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hradecan:

@raziel628 Pokud tam má lepidlo, tak bych tam tu …
@hradecan popiste prosim k cemu bude hydroizolace na lepidle ktere je na xps? Co bude chranit? Nopovka neni hydroizolace ano odizoluje primy kontakt s mokrou zeminou ale rozhodne to neni hydroizolace navic ji nikdy nespojite vodotesne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?