Odpověď na příspěvek od miiisek:
Dobrý den, potřeboval bych vyřešit izolaci soklu … @miiisek Hydroizolácia má byť na stene pod styrodurom, styrodur je vodeodolný, nie je treba ho izolovať a nopovka sa tam dáva iba ako mechanická ochrana nopmi smerom von. Nopovka nie je hydroizolačná.Odpověď na příspěvek od miiisek:
Dobrý den, potřeboval bych vyřešit izolaci soklu … @miiisek nechápem, načo budeš dávať na styrodur, ktorý je natiahnutý už do lepidla s perlinkou, tekutú hydroizoláciu, keď sa ti dostane voda pod styrodur do steny, pretože zvislý spoj nemáš asi prelepený s vodorovným. Aby to bolo správne, bolo by potrebné dať styrodur dole a spraviť to poriadne. A ešte dúfaj, že nemáš vodorovnú hydroizoláciu zarezanú tesne za vonkajšou hranou cihly. To si úplne v ...Odpověď na příspěvek od miiisek:
Dobrý den, potřeboval bych vyřešit izolaci soklu … @miiisek Dejte nopovku jako mechanickou ochranu(jinak je nopovka k nicemu) a na hydroizolaci se vykaslete nema smysl ji tam davat, usetrene penize radsi darujte nebo si neco kupte (i palenka bude mit vetsi smysl)...Odpověď na příspěvek od raziel628:
@miiisek Dejte nopovku jako mechanickou ochranu(j… @raziel628 Pokud tam má lepidlo, tak bych tam tu hyroizolaci viděl jako opodstatněnou. Někdo tu píše, že npovka není hydroizolace. Když se dobře položí, tak tak může sloužit taky. Kdyby to bylo na mém domě, tak bych lepidlo na styroduru napenetroval černýk asfaltovým lakem a pak bych použil tekutou hydroizolační stěrku. Sokl asi nebude mít nějakou exra výšku, takže to nebude stát ranec. Já jsem používal tekutu hydroizolaci na spodní stavb, na suterém a pak jsem na to ještě dával nopovku jako mechanickou ochranu právě. Tekutých hydroizolací je spousta. Liší se to hodně i cenově. Já jsem vybral za rozumnou cenu z obchodu Topkraft, můžu doporučit se podívat na hydroizolaci outwater, má v sobě totiž i vlákna, ketrá pak celou plochu dokáží vyztužit. Velmi dobře se mi s tím pracovalo, norálně jsem to tahal hladítkem a v místech, kde nebyla rovina nebo bylo potřeba to dostat ne štěrbiny, tak jsem použil štětku.Odpověď na příspěvek od hradecan:
@raziel628 Pokud tam má lepidlo, tak bych tam tu … @hradecan A k čomu je tam hydroizolácia na styrodure, keď správne má byť pod ním a napojená na vodorovnú izoláciu? Aj keby pod styrodurom bola aj keby nebola, izolácia na styrodure absolútne ničomu nepomôže, pokiaľ nebude správne napojená a tú vodorovnú. A s tou nopovkou to myslíte vážne? Tá má svoj účel, ale hydroizolácia to vážne nie je.Odpověď na příspěvek od hradecan:
@raziel628 Pokud tam má lepidlo, tak bych tam tu … @hradecan popiste prosim k cemu bude hydroizolace na lepidle ktere je na xps? Co bude chranit? Nopovka neni hydroizolace ano odizoluje primy kontakt s mokrou zeminou ale rozhodne to neni hydroizolace navic ji nikdy nespojite vodotesne.