Odpověď na příspěvek od wartx:
Já bych měl spíše strach že když bude nepříznivé … @wartx ta terasa je hodne velka, tohle je na krytym miste, kde nikdy neprsi🙂Odpověď na příspěvek od dollysek7:
@wartx ta terasa je hodne velka, tohle je na kryt… @dollysek7 No pokud se jedná o outdoorovou TV, která odolává prachu, vlhkosti, mrazu, horku, má příslušně vysoký jas (cca 2000 nit) a splňuje krytí IP55, tak proč ne.Odpověď na příspěvek od ozzy77:
kdyby ji chtěl, tak ji samozřejmě ukotví. Mám ale… @ozzy77 ne projektor jsme prave meli a prodali z duvodu nizkeho jasu..Odpověď na příspěvek od dollysek7:
Zdravím. Chtěla jsem udělat manželovi radost, a k… @dollysek7 Koupil byl držák na zed k televizi, který je většinou na 4 šrouby. K tomu kupte tyto 4 hmoždinky do eps: https://eshop.zofi.cz/fischer-kotvici... a bude to držet :-)Odpověď na příspěvek od petr13:
@dollysek7 Koupil byl držák na zed k televizi, kt… @petr13 To schválně radíte takovou pitomost? Vždyť to jsou hmoždinky jen do polystyrenu! Je to výslovně určeno jen na lehké předměty, ne na patnáctikilovou TV.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@petr13 To schválně radíte takovou pitomost? Vžd… @jozkakomosny jsou to 9 centimetrové hmoždinky a budou 4..nosnost v EPS u jedné je cca 8 kg, takže 4x8=32 kg nosnost. Samozřejmě bych tu televizi dal co nejblíže zdi, aby tah byl co nejmenší. Na ty hmoždinky se dávají i svody, které také nejsou nejhlečí - včetně zatížení vodou při dešti :) Pro sichr tam je samozřejmě možné třeba 2 delší pojistné vruty, které dosáhnou do toho ytongu.Odpověď na příspěvek od petr13:
@jozkakomosny jsou to 9 centimetrové hmoždinky a … @petr13 No nevím, jestli byste si to Vy sám takto ukotvil. Navíc ani nevíme, jaké zateplení tam paní má. A argumentace zatížením svodu dešťovou vodou je docela komická.Odpověď na příspěvek od dollysek7:
Zdravím. Chtěla jsem udělat manželovi radost, a k… @dollysek7 co použít toto? https://www.fischer-cz.cz/cs-cz/produ...Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@petr13 No nevím, jestli byste si to Vy sám takt… @jozkakomosny Ano ukotvil. Mám ty hmoždinky uplně samé jen menší (5cm) tedy ještě s menší nosností a vísí mi na ni už 4 roky venkovní lampa. Pokud nemáte přímé zkušenosti s těmito hmoždinkami tak prosím neradit :)Odpověď na příspěvek od petr13:
@jozkakomosny Ano ukotvil. Mám ty hmoždinky uplně… @petr13 Právě že zkušenost mám. A porovnáváte lampu, která váží nula nula nic, s TV? To je jako s tím svodem zatíženým deštěm...Odpověď na příspěvek od venouska:
@dollysek7 co použít toto? https://www.fischer-cz… @venouska Ano, toto už je dobré řešení. Mám vyzkoušené.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@petr13 Právě že zkušenost mám. A porovnáváte la… @jozkakomosny chcete jako tvrdit že svod zatížený proudem deštěm nic neváží nebo co? A co teprve když jsou poryvy větru? Bohužel s vámi nemá cenu diskutovat...jak jsem psal jako pojistku dát vrut do ytongu a držet to bude, zatím si stojím.Odpověď na příspěvek od petr13:
@jozkakomosny chcete jako tvrdit že svod zatížený… @petr13 Já přece neříkám, že svod nic neváží. Ten vítr jste si tam teď přidal navíc. Poukazoval jsem jen na Vaši argumentaci o "zatížení dešťovou vodou". Nepletete si svod s rýnou (okapovým žlabem)?Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@petr13 Já přece neříkám, že svod nic neváží. Te… @jozkakomosny ne nepletu. I na svod může mít voda tlak, např. zejména před kolenem, kdy není úplně kolmo k zemi. Pokud je větší déšt, tak klidně ta voda může mít třeba 3 kg nebo více, chcete rozporovat? Já mám takto ukotvené všechny svody, každý je pouze na 2 těch FID hmoždinkách a žádný problém nikdy nebyl. Proto to dávám jako argumentaci, že 4 ty hmoždinky by televizi o 15 kg mohly udržet.Odpověď na příspěvek od petr13:
@jozkakomosny ne nepletu. I na svod může mít voda… @petr13 Možná mohly...? Jde jen o to, jak dlouho a zda vůbec. Zajímalo by mě, kolik lidí, co sem přispívají, by to risklo. Co vy ostatní na to?Odpověď na příspěvek od dali1bor:
No nevím já bych do toho asi spíše nešel i když p… @dali1bor Taky bych do toho nešel.Odpověď na příspěvek od petr13:
@dollysek7 Koupil byl držák na zed k televizi, kt… @petr13 To určite nie je dobrý nápad. Áno, hmoždinky udržia 8 kg a áno 4x8 je 32. Problém ale je v tom, že zvody sú kotvené meter od seba. Tu by ste dali 4 hmoždinky cca 10 cm od seba, to už naráža na nosnosť polystyrénovej dosky. Rozhodne by som použil hmoždinku s prerušeným tepelným mostom priamo do steny, nie do polystyrénu.Odpověď na příspěvek od dollysek7:
Takto @dollysek7 No nevypadá to špatně, nebyly vedle montáže žádné komplikace?Odpověď na příspěvek od kamilpo:
@dollysek7 No nevypadá to špatně, nebyly vedle mo… @kamilpo ne uplně v pohodě🙂👍🏽