Velkoformátová keramická dlažba 120x120x2 (65kg)

Profilova fotka
Ahoj, máte někdo realizovanou velkoformátovou dlažbu na terasách, nebo někde v zahradě? Jak to šlo? Jak ji vůbec přenášet? Nikdo v mým okolí ji nemá a nezná to ani obkladač, ani zedník, dokonce ani v místních stavebninách. Zjišťoval jsem všude možně, ale jsme v nějakým informačním divnovakuu.
Odpovědět
Profilova fotka
Na prenášanie existuje špeci vozík. Ale asi to v tomto formáte bude lepšie hrubou silou. Čo sa týka dostupnosti, mám pocit, že MBKeramika ju má v ponuke. Akurát by som si dával pozor a zrovna tento vzor pokládky so šterkom medzi nedoporučujem. Máme to na vjazde na pozemok a je to pohroma. Akonáhle máš kúsok blata na topánke, tak vyťahuješ šterk mimo a občas sa to deje aj so suchou topánkou. Nemáme síce 2cm dlažbu ale tie zasakovacie dlažobné kocky, ale princíp je rovnaký.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

Ahoj, máte někdo realizovanou velkoformátovou dla…
@ozzy77 ahoj, mám sice jen 90x45x2 - 15kg, do štěrku a vymezovací terčíky. Dělat to sám byla hrana, ve 2 to šlo v pohodě. Kdybych to dělal znovu, tak bych šel do 60x60, ale větší vypadají lépe. Jinak jerabek nebo prisavky, jen nevim, zda přísavky budou fungovat na hrubý povrch. Zeptal bych se primo v MB nebo ja bral od Vilímka, měli by poradit.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od josefx:

Na prenášanie existuje špeci vozík. Ale asi to v …
@josefx díky, MB keramika je ode mně kousek a mám od nich veškerou dlažbu a obklady do domu, ale velkoformát bude z kameny.cz
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od mpavka:

@ozzy77 ahoj, mám sice jen 90x45x2 - 15kg, do ště…
@mpavka skvělé, díky, na přísavky se optám. Ještě je v DEKu na prodej celý manipulátor za 17tis, no v půjčovně ho nemají, ale zkusím zjistit. Z místa kde mi to složí, je to na zahradu pěkný kus...
Odpovědět
Profilova fotka
tak podkládka dlažby naceněna 1.ooo,-Kč metr čtverec, mno....
Odpovědět

tak podkládka dlažby naceněna 1.ooo,-Kč metr čtve…
@ozzy77 Takže 1 440,- za položenie jednej dlaždice? To je slušné..
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ozzy77 Takže 1 440,- za položenie jednej dlaždic…
@roman_ fakt už neví co si za to říct a to štěrk už tam navozenej mám :-), obrubníky taky a mezi nima bude spára 16cm
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěl položit velké a těžké dlaždice, jenže to nikdo zalevno nechtěl dělat :-).
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Chtěl položit velké a těžké dlaždice, jenže to ni…
@pyramis no já nevím co je levno :-) ale ted jsem koukal na ceniky v pze a tam se pokládá za 2.3oo,- m2 (v roce 2021), takže to mám ještě celkem levný :-)
Odpovědět

@pyramis no já nevím co je levno :-) ale ted jsem…
@ozzy77 Ale to je snáď aj s prípravou podkladu a so všetkým, či? Položte si to sami, vo dvojici tú dosku prenesiete.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@ozzy77 Ale to je snáď aj s prípravou podkladu a …
@roman_ jj tak to nejspíš dopadne
Odpovědět
Profilova fotka
tak HOTOVO. Dlažba položená, dořezaná. Cena dlažby, dopravy a kamenné kůry do mezer 44tis. Cena práce 25tis (beton, zbytek štěrku na podsyp, doprava) Cea kladečského plánu 5oo,-, můj čas na doladění dořezů, položení "jinak" 6hod, terasa celkem 70m2. Můj čas při pokládce 0hod. Vše firma, jestli je to výhodné, ať si každý zhodnotí sám. Já sem maximálně spokojený.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

tak HOTOVO. Dlažba položená, dořezaná. Cena dlažb…
vznikl pod terasou č.1 docela dost velkorysý prostor na další projekty :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?