Do zastřešené terasy bych rád zakomponoval venkovní kuchyni společně s udírnou (gril mám nyní samostatný a celkem mi to vyhovuje). Plánuji porobetonem vyzdít kastlíky pro skříňky podobně jak na fotce (+ v levé části bude udící komora).
U známého v dřevěné udírně používáme metodu horkého kouře, u té metody bych chtěl zůstat. Taky ale zvažuji možnost si k topeništi nechat vyrobit "dvířka" k napojení dymboxu pro uzení studeným kouřem. Proto aby nebylo nutné zděnou udírnu dlouho předtápět (aby nedehtovala), plánuji ji vykládat dřevěnými palubkami zevnitř.
Nejsem si ale jistý tímto:
Kovové topeniště - toto musí být nějak tepelně izolováno (vatou) od toho porobetonu?
Kouřovod cca 1,5 metru - izolovat vatou nebo naopak chladit a obsypat pískem ?
Udící komora vykládaná dřevem - může být vyzděná tím porobetonem nebo se musí použít pálené cihly ?
V komoře použiji nerezové dvířka, dvojitá-zaizolovaná.
A odkouření povedu nejspíše skrz střechu terasy pomocí kovového komínu.
U té venkovní kuchyně mi pak není jasné toto:
- jak se řeší uchycení pantů pro dvířka skříněk ?
- jakou použít pracovní desku ? Odolnou intenzivnímu používání a vlhkosti, něco z masivu ?