Venkovní kuchyně + vestavba udírny

Do zastřešené terasy bych rád zakomponoval venkovní kuchyni společně s udírnou (gril mám nyní samostatný a celkem mi to vyhovuje). Plánuji porobetonem vyzdít kastlíky pro skříňky podobně jak na fotce (+ v levé části bude udící komora). U známého v dřevěné udírně používáme metodu horkého kouře, u té metody bych chtěl zůstat. Taky ale zvažuji možnost si k topeništi nechat vyrobit "dvířka" k napojení dymboxu pro uzení studeným kouřem. Proto aby nebylo nutné zděnou udírnu dlouho předtápět (aby nedehtovala), plánuji ji vykládat dřevěnými palubkami zevnitř. Nejsem si ale jistý tímto: Kovové topeniště - toto musí být nějak tepelně izolováno (vatou) od toho porobetonu? Kouřovod cca 1,5 metru - izolovat vatou nebo naopak chladit a obsypat pískem ? Udící komora vykládaná dřevem - může být vyzděná tím porobetonem nebo se musí použít pálené cihly ? V komoře použiji nerezové dvířka, dvojitá-zaizolovaná. A odkouření povedu nejspíše skrz střechu terasy pomocí kovového komínu. U té venkovní kuchyně mi pak není jasné toto: - jak se řeší uchycení pantů pro dvířka skříněk ? - jakou použít pracovní desku ? Odolnou intenzivnímu používání a vlhkosti, něco z masivu ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?