Dobrý den,
prosím, mohl by mi někdo, kdo má doma akumulační nádrž 1000 l, změřit a napsat, kolik prostoru mám na akumulačku počítat včetně trubek, které z ní povedou? AKU bude umístěna v rohu technické místnosti a zvažuji, zda technickou ještě nezvětšit. Je sice teď dost velká - 6m2, ale potřebujeme do ní umístit ještě plno věcí :-) Ještě mě napadá, jestli je možno AKU nádrž mít umístěnou na stěně pod stropem?
Děkuji moc.
Nejlépe uděláte, když se podíváte do technického listu nádrže na její rozměry. Ale orientačně - třeba Regulus DUO 1000/200 je válec o průměru 1 metr (včetně izolace) a výšce lehce přes dva metry. Věšet to jakkoliv na zeď je nesmysl, protože jen samotná voda v nádrži bude vážit tunu (+ cca 160 kg nádrž). To jednoduše do zdi neukotvíte a i kdyby ano, tak vám pod ní nezbyde rozumně využitelný prostor, pokud tedy nemáte 4 metry vysoké stropy.
1000l nádrž je dost těžká tady opravdu musíte počítat s váhou 1200kg/m2 to opravdu máte? Jak ji dostanete do objektu když dveře máte max 90cm. Já mám technickou místnost 20m2 a je úplně plná, ale to je jiný příběh... Víte jak velkou expanzní nádrž musíte instalovat? Já mám nádrž jen 600l i tak to byl problém.
@maanna Podívejte se na nádrže sem.
https://akumulacni-nadrz.cz/index.php
Jendnak jsou za rozumní ceny a najdete zde i nestandardní rozměry. Normélní velikosti mají průměr, který projte 80cm dvežmi. Musíte ale počítat s dostatečnou sílou izolace. Já jsem nádrž posavil do rohu TM a kolem jsem udělal s OSB desek kryt vyplněný minerální vatoru. Originální izolace je dost drahá a má poměrně velkou ztrátu. Výsledný rozměr je v mám případě 125x125cm a výška do stropu. %Sikovnou kombinací je přidat do nádrže výměník pro ohřev TUV (DN32) aa patronu pro el ohřev.