Ahoj,
nemate nekdo zkusenost s Aku nadrzi Regulus Lyra?
potrebuji zkombinovat akumulaci pro topeni kotlem na tuha paliva, solary / pripadne do budoucna tepelne cerpadlo a ohrev TUV s cirkulaci
na vystupu by mely byt 2 teplene okruhy, podlahovka a radiatory.
Zatim mam vymyslenou normalni aku nadrz, ale Lyra vypada jako idealni kandidat, hlavne diky tomu, ze ma na sobe vsechny cerpadlove skupiny a rizeni recirkulace.
jen ta cena mne odrazuje...
@jumpmans to by ti mohl poradit manžel ten se v tomto orientuje budemem mit stejnej system jen nejakou obyč akumulačku čerpadla zvlášt
podlahovku jsme taky mely mit nakonec jsme od ni upustily asi kvuli ceně a hlavně kvuli tomu že by na ni mela byt nejlíp dlažba což se mi esteticky nelíbí takže volime radiatory
ahoj tak aku nadrž o 1000 litrech mě přijde dost malá ja mam 5000 litru a ty rozvody bych řešil spíš jako rozvaděče a každý okruh svoje čerpadlo a spinaní tim mam zaručeno že bude vždy topení fungovat jinak TUV bych natapěl pruběžně bojler si to umí sepnout sam a čerpadlo to už natlačí jinak podlahovka potřebuje jen trochu a solar je jeden ze vstupu jinak spousta zapojení je na strankach tzb info a nebo na strankach atmos tam je taky hafo schematek je mnoho možností ja budu mýt takovou malou atomku v technické mistnosti. pokud jde o něco konkretního klidně odpovím je duležité si o tom počíst a nebo navštivit někoho kdo ma doma něco nainstalovaného.
@ratatooy diky za info. ja mam prave celkem rozmysleny system, mame podlahovku rozdelenou na cca 8 okruhu s moznosti samostatne regulace, radiatory v patre a budeme kombinovat 2-3 zdroje tepla. Urcite bude interierovy kotel na drevo s vymenikem a topna patrona v aku nadrzi. ted jen premyslim zda solar nebo tepelne cerpadlo.
o te lyre jsem uvazoval kvuli tomu, ze ma vyresenou cirkulaci a vodari mi nutili termostaticky ventil od ta-hydronics za cca 25tisic. ale uz jsem vymyslel jine zapojeni, takze lyru timto skrtam.
ad podlahovka, jojo, rozumim, my vybrali na podlahu brousenou velkoformatovou bridlici, normalni dlazbu bych taky nechtel