Dalkove ovladani tepelneho cerpadla

Dobry den, Byl bych moc vdecny za radu, jak bych mohl vyresit ovladani vytapeni rodinneho domu na dalku. Topim pomoci tepelneho cerpadla zeme-voda Viesmann Vitocal 300-G (z roku 2008). Mam 2 okruhy - podlahove vytapeni a radiatory. Na ovladani podlahoveho vytapeni mam prostorovy termostat Vitotrol 200 (z roku 2006). Radiatory se ovladaji pouze primo z tepelneho cerpadla. Kdyz jsem se ptal lidi, kteri mi delaji servis, tak mi rekli, ze cerpadlo je starsi a tak nelze pripojit reseni primo od Viesmannu. Nicmene me napadlo, ze by se dal poridit chytry termostat, ktery by dokazal ovladat oba 2 okruhy. Chtel bych ho dat misto toho aktualniho termostatu. Je to realne? Jak tepelne cerpadlo komunikuje s termostatem? Existuje nejaky protokol, ktery bych mel pouzivat? Jak se pak termostat da nastavit v tepelnem cerpadle, aby umel ovladat oba okruhy? Budu moc vdecny za kazdou radu nebo tip. Diky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od prazak23:

Dobry den, Byl bych moc vdecny za radu, jak bych …
@prazak23 Ten regulátor Vitotrol 200 je zřejmě obyčejný OnOff termostat, který zapíná oběhové čerpadlo v rozdělovači podlahového topení. Tam žádný protokol není a můžete použít libovolný WiFi termostat. který zvládne spínání 230V. Jinak co od toho očekáváte. V případě topení TČ je efektivnější topit trvale. Prostě na podzim zapnete a na jaře vypnete. Beru to zpět. Ten Vitotrol není obyčejný OnOff
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od prazak23:

Dobry den, Byl bych moc vdecny za radu, jak bych …
@prazak23 to co máte je vlastně řídící jednotka která není u čerpadla ale někde v místnosti. Záleží co si od toho slibujete. A jak máte provedeno zapojení jestli je zvlášť pikola na podlahovku a zvlášť pro radiátory nebo nějak jinak pokud je na radiátory pikola zvlášť tak by to šlo pořešit obyč termostatem pokud ne.tak to co chcete jen tak udělat nepůjde.
Odpovědět
Diky za odpovedi a pardon za pozdejsi reakci. @zubr487 Nejsem v dome dost casu a ocekavam od toho, ze pri odjezdu nastavim nizsi teplotu, abych setril energii a den predtim, nez prijedu, tak zvysim teplotu aby se domov prohral. Priznam se, ze jsem zatim nemeril rozdil ve spotrebe, pokud bych ho nechal tyden bezet a tyden jel v uspernem rezimu. Myslite, ze mi to moc energie neusetri? @edison101 Termostat ovlada pouze okruh pro podlahovky. Premyslel jsem, ze bych si poridil chytry termostat pro vice okruhu a je otazkou, jestli ta komunikace, ktera tam ted je, to umoznuje. Zkousel jsem psat primo na Viesmann, ale neodpovedeli mi. Tak si rikam, ze zkuism zavolat. Jeste me napadlo napsat poptavku na nejremeslnici.cz, aby me nekdo konzultoval. Nemate nekdo kontakt na zkuseneho topenare blizko Karlovych Varu? Diky.
Odpovědět
Dálkové ovládání vytápění pomocí chytrého termostatu je určitě možné, ale bude to vyžadovat promyšlený přístup kvůli stáří a technologii tepelného čerpadla Chytré termostaty jako Tado, Netatmo nebo Honeywell EvoHome umožňují ovládat více okruhů (za použití dalších zónových modulů), ale jejich kompatibilita se staršími systémy může být omezená. Váš servisní technik má pravdu, že originální řešení od Viessmannu nebude fungovat, protože vaše čerpadlo je příliš staré na přímou integraci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?