Odpověď na příspěvek od jirca456:
Zdravím, otevírám konverzaci. Jak kdo tedy řešil … @jirca456 já mám pod deskou udělaný betonový základ cca 1m hluboký, pak deska, na desce hydroizolace, na ni opět betonovy základ, další hydroizolace a na tom postavený krb s komínem.Odpověď na příspěvek od jirca456:
Zdravím, otevírám konverzaci. Jak kdo tedy řešil … @jirca456 otazka je jakou mate v planu obestavbu. Mam kamna s hmotnosti okolo 400kg. v danem miste cca 1.5x1.5m mam XPS nad tim betonovy poter s kari. Cela kamna jsou pak polozena na 10mm skle. Takze, XPS bych urcite dal, pokud neplanujete stavbu finskych kamen s hmotnosti 1500kg+ . Jinak v danem miste bude studena podlaha.Odpověď na příspěvek od hanluk:
Ahoj, mam dotaz.. v obýváku budeme mít podlahové … @hanluk Koukám na jeden projekt s autodílnou a tam je složení XPS + beton. Auta tam budou mít i přes 2 tuny na 4 bodech.Odpověď na příspěvek od marfycz:
@hanluk Koukám na jeden projekt s autodílnou a ta… @marfycz a čomu to vadí? Tvrdé XPS (300kPa) predsa zvládne 30 ton na m2 pri 10% stlačení. Treba rátať s tým, že to auto nestojí na xps. Váha auta sa rozloží cez betón vystužený kari sieťou. Takže na xps nebude pôsobiť žiadna "bodová" sila. Ja by som kľudne pod krb do dosky xps dal. Neviem, aká je výšková skladba, ale dal by som to 50:50. Nech je nejaká izolácia a aj poriadny kus betónu (viac ako bežných 6cm). Do betónu kľudne 2 vrstvy kari. Jednu 5cm od spodnej hrany a druhú 5cm od vrchnej hrany. A samozrejme spravil by som to tak, aby bola betónová platňa minimálne o 15-20cm širšia na každú stranu ako obestavba krbu, aby sa váha pekne rozložila a krb/obestavba nestála na hrane betónu. Potom tam kľudne môžu byť postavené 3 tony materiálu a udrží to jak nič. Ak to má byť masívna obestavba, na kari by som nešetril a kľudne by som dal 10x10 oko 10mm drát.Odpověď na příspěvek od josefx:
@marfycz a čomu to vadí? Tvrdé XPS (300kPa) preds… @josefx Rozhodně jsem pro dát izolaci pod krb. Autodílnu jsem zmiňoval pro představu kolik tohu musí unést a železobeton tam ani není. Zahraniční výrobce izolací Swisspor má dokonce v sekci parking EPS 150 a 200.Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Jen se připojím se svým krbem - máme podlahový to… @zdenek_valek Jak to prosím děláte s regulací podlahovky když má celkem velký doběh po vypnutí? Nebo topíte zároveň v krbu a do podlahy, není tam pak velké teplo? děkujiOdpověď na příspěvek od zdenek_valek:
No od ty doby co mame krb, tak topim podlahovkou … @zdenek_valek Takže máte uzavřeny průtoky na rozdělovači?